Tramvaiul Reciclării – Ieșenii pot depozita toate deșeurile electrice și electronice în stațiile de transport special amenajate

Publicat în Iaşi acum 3 ani

Inaugurare tramvaiul reciclariiDupă două săptămâni în care a fost supus unor revizii tehnice, Tramvaiul Reciclării revine pe șine începând de sâmbătă, 8.05.2021. Tramvaiul a fost retras la Depou în data de 24 aprilie, la două săptămâni de la lansare. Tramvaiul Reciclării a fost un proiect gândit încă din 2020 și este cea mai ecologică metodă de reciclare. Ieșenii pot transporta gratuit deșeurile electrice și electronice cu ajutorul tramvaiului

Tramvaiul Reciclării revine sâmbătă, 8.05.2021. Tramvaiul va circula conform programului, în fiecare weekend. Pe 24 aprilie 2021, Tramvaiul Reciclării a fost retras în depou pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care s-a efectuat revizia tehnică periodică. În toată această perioadă, locuitorii din Iași au avut la dispoziție opțiunea de preluare a deșeurilor gratuit de la domiciliu sau predare la cele 6 puncte de colectare din municipiul Iași. Tramvaiul Reciclării a fost special pregătit pentru a colecta deșeurile electrice și electronice, domeniu în care România este destul de deficitară. Colectarea se face gratuit de la capetele de traseu ale liniilor principale de tramvai din municipiul Iași.

„Tramvaiul a fost în revizie, aceasta se face periodic la orice tramvai. Nu s-a întâmplat nimic deosebit cu el. Împreună cu colegii de la Salubris, s-a hotărât ca, fiind perioada sărbătorilor de Paște, tramvaiul să fie retras la Depou pentru schimbarea bandajelor”, a declarat Carmen Ghercă, purtător de cuvânt CTP.

„Nu ne putem pronunța cu privire la rezultatele campaniei de colectare a deșeurilor cu ajutorul tramvaiului, deoarece au trecut doar 3 săptămâni și au fost și Sărbătorile Pascale. În altă ordine de idei, de luni, 10 mai 2021, începem o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Campania se va desfășura în perioada 10 mai – 4 iunie 2021. Campania va fi cu tombolă de premii, iar câștigătorii vor fi extrași pe 5 iunie, de Ziua Mediului”, a precizat Cătălin Neculau, director Salubris.

Tramvaiul Reciclării a fost lansat pe data de 1 aprilie 2021

Salubris, împreună cu Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport Public, au lansat joi, 1 aprilie 2021, Tramvaiul Reciclării. Evenimentul a avut loc în stația Târgu Cucu și au fost prezenți primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, directorul Salubris, Cătălin Neculau, și directorul CTP, Cristian Stoica. Tramvaiul Reciclării circulă prin cartierele ieșene în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9:00 – 16:00, și staționează la capetele liniilor de tramvai din Dacia, în intervalul orar 9:00 – 10.00, CUG (Tehnopolis) 11:00 – 12:00, Copou între orele 13:00 – 14:00 și ultima oprire este în Canta 15:00 – 16:00.

De aici vor fi preluate gratuit toate deșeurile electrice și electronice. Tramvaiul Reciclării a fost un proiect gândit încă din 2020 și este cea mai ecologică metodă de reciclare. Ieșenii se vor putea debarasa de electronicele și electrocasnicele de care nu mai au nevoie lasându-le în locuri special marcate în stațiile de tramvai precizate mai sus. Deșeurile vor fi ridicate de angajații Salubris. Tramvaiul Reciclării are două utilități. Primul vagon este dedicat educației. Copiii pot afla amănunte despre colectarea selctivă și despre metodele de protejare a mediului. Al doilea vagon este folosit pentru depozitarea deșeurilor.

via Bună Ziua Iași

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)