Ieșenii care reciclează deșeurile electrice și electronice sunt răsplătiți cu premii instant

Publicat în Iaşi acum 2 ani

deeeCompania de salubritate și Asociația „ECOTIC” continuă campania de reciclare „Fii la tine în țară ca afară”. Întreaga lună aprilie 2021 este dedicată reciclării deșeurilor electrice și electronice. Ieșenii sunt încurajați și răsplătiți să recicleze la punctele de colectare din municipiul Iași sau să apeleze la firma de salubrizare pentru ridicarea acestora de la domiciliu. Preluarea deșeurilor este gratuită

Începând cu data de 5 aprilie 2021 și până pe data de 30 aprilie 2021, Salubris împreună cu Asociația „ECOTIC” și alți doi parteneri din municipiul Iași desfășoară campania de reciclare a deșeurilor electrice și electronice. Ieșenii sunt încurajați și recompensați pentru reciclare. Deșeurile electrice și electronice se pot depozita la punctele de colectare din municipiu.

„Pe toată perioada lunii aprilie 2021, locuitorii din Iași sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice, inclusiv becuri, neoane, deșeuri de baterii și acumulatori. Sperăm că ieșenii vor aprecia și apela la soluțiile pe care le au la dispoziție pentru debarasarea corectă a deșeurilor electrice. Cu ocazia curățeniei de primăvară, sperăm că cetățenii vor preda spre reciclare echipamentele de prin locuințe care sunt stricate sau uzate. Am organizat această campanie de colectare selectivă împreună cu ECOTIC, Primăria Municipiului Iași, Agenția Națională pentru Protecția Mediului (APM) Iași. Persoanele pot apela gratuit pentru preluarea deșeurilor de la domiciliu”, a declarat Cătălin Neculau, directorul Salubris.

Punctele de colectare unde ieșenii pot veni cu echipamentele electronice

Toate deșeurile colectate ajung la Centrul Municipal de Colectare, unde sunt valorificate. Centrul de colectare a fost inaugurat în luna martie 2016. În municipiul Iași sunt 6 puncte mici de colectare, unde ieșenii pot duce deșeurile, iar în perioada campaniei primesc premii. Toate punctele de colectare sunt deschise de luni până vineri între orele 10:00-18:00. Sunt amplasate în următoarele zone: platou Bărboi (spate BRD) și este deschis în fiecare luni; pe strada Ciurchi, nr. 117 (parcare Complex Alimentar Ciurchi), deschis în fiecare marți; pe strada Nicolae Iorga, nr. 15, deschis miercurea; la Piața Păcurari, este deschis joia, iar punctul deschis în fiecare vineri este la Piața Sudului (piața CUG).

Toate persoanele care predau deșeuri electrice de peste 15 kilograme vor primi un premiu instant: o umbrelă. Pentru 5 becuri sau neoane, 15 baterii sau acumulatori, premiul constă într-o șapcă. Comanda de preluare a deșeurilor de la domiciliu se va face telefonic la numărul: 0232.270.223. „ECOTIC” este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România. Organizația a fost fondată în anul 2006 și pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.

via Bună Ziua Iași

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)