La 24 de ore de la amplasarea insulelor destinate deșeurilor reciclabile, Primăria Pitești a anuțat primele rezultate

Publicat în Argeş acum 2 ani

La 24 de ore de la amplasarea insulelor destinate deșeurilor reciclabile, Primăria Pitești a anuțat primele rezultate. Acestea nu sunt deloc îmbucurătoare, așa cumn se așteptau reprezentanții autorităților locale.

Spaţiu publicitar
În recipientele destinate deșeurilor din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă au fost depozitate, pe lângă materiale reciclabile, și deșeuri menajere. De asemenea, au fost depozitate, lângă aceste containere, necontrolat, diverse deșeuri precum: obiecte sanitare, textile, deșeuri menajere, materiale reciclabile etc.
Municipalitatea face apel către utilizatori să le folosească în mod corespunzător, exclusiv pentru depozitarea deșeurilor din plastic/metal, hârtie/carton sau sticlă și nu pentru deșeuri menajere sau alte tipuri de deșeuri.

Pentru a folosi spațiul de depozitare la maximum este recomandat să pliați/turtiți/împăturiți ambalajele!
NU se reciclează ambalajele din plastic/metal, hârtie/carton, sticlă care conțin urme de resturi alimentare!

Exemple de deșeuri reciclabile care se depozitează în aceste containere:
– Hârtie/carton: ambalaje din hârtie/carton de la alimente; cutii din carton de la încălțăminte, ziare, reviste, cartoane de ouă, pungi din hârtie, plicuri etc.

– Plastic/metal: recipiente din plastic (PET-uri); pungi din plastic; folie de plastic folosită ca ambalaj; doze și ambalaje din aluminiu; cutii de conserve și alte recipiente metalice etc.;
– Sticlă: ambalajele din sticlă, de diferite culori, provenite de la băuturi; borcane din sticlă (fără capac); flacoane din sticlă, ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice etc.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă! Pentru orice informații suplimentare sau pentru sesizări, nu ezitați să vă adresați operatorului Salubritate 2000 S.A., la următoarele contacte: tel: 0248636886, fax: 0248215308, e-mail: .

via Curier.ro

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)