Noi puncte de colectare a bateriilor și acumulatorilor portabili în Timișoara

Publicat în Timiş acum 1 an

baterii uzate acumulatori

Primăria Timișoara anunță că urmează să semneze un contract cu Asociația ECOTIC pentru amplasarea mai multor puncte de colectare a bateriilor și acumulatorilor portabili în municipiu. Timișorenii vor putea, astfel, să se dabarese gratuit de „DEEE-uri”. Până atunci, trebuie ca și consilierii locali să își dea acordul, proiectul urmând să ajungă în curând în plen.

„Pentru atingerea unui nivel ridicat de colectare separată a deșeurilor din echipamente electrice și electronice (DEEE), Primăria Timișoara va oferi cetățenilor posibilitatea de a se debarasa, fără plată, de deşeurile de baterii şi acumulatori, contribuind astfel în mod activ la reducerea impactului negativ asupra mediului. Asociația ECOTIC, autorizată din 2006 de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, are ca scop unic colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice casate, surse de lumină, baterii și acumulatori”, transmit reprezentanții primăriei.

Astfel, asociația ar urma să înființeze mai multe puncte de colectare în spațiile cu trafic intens din oraș. Tot în baza acestui acord, ECOTIC BAT ar trebui să recicleze, în numele primăriei, cantitățile de deșeuri de baterii electrice și acumulatorilor portabili colectate de la populație.

„Durata acordului de colaborare este de un an, începând de la data de semnării lui și se prelungește automat, la expirare, cu câte un an, dacă una dintre părți nu face o notificare scrisă contrară, în prealabil cu 30 zile. Prevederile menționate vor fi parte a unui proiect de hotărâre ce va ajunge în dezbaterea Consiliului Local Timișoara. Încheierea acestui acord face parte dintr-o strategie mai largă a Primăriei Municipiului Timișoara care include parteneriate cu asociații și companii, pentru a face mai accesibilă colectarea și reciclarea deșeurilor”, mai transmit reprezentanții primăriei.

Proiectul de hotărâre aici

via Ziua de Vest

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)