O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice începe în luna mai în Municipiul Alba Iulia

Publicat în Alba acum 3 ani

albaO nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice începe în luna mai în Municipiul Alba Iulia. Acest proiect de colectare va începe în 5 mai și va dura până pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului.
Organizatorii RoEcollect, împreună cu Asociația RoRec, Primăria Municipiului Alba Iulia și Garda de Mediu Alba, invită toți cetățenii să se implice în acest program, deoarece Ziua Mediului merită să fie sărbătorită într-o comunitate responsabilă.

”Ne bucurăm zilnic de rapiditatea și confortul echipamentelor electrice și electronice. În același timp, trebuie să fim conștienți și de efectele negative pe care le au aruncarea sau reciclarea fără control a deșeurilor electrice și electronice asupra mediului şi sănătății umane. Personal sunt conştient de importanța colectării controlate a acestor deșeuri și îi îndemn pe locuitorii municipiului să participe la această campanie. Până la urmă, e vorba de atitudine și implicare” a transmis primarul Gabriel Pleșa.

„Garda de Mediu susține acțiunile de colectare în vederea reciclării, în cazul de față a deșeurilor electrice. Lăudăm inițiativele de acest tip care vin din mediu privat și încurajăm cetățenii să apeleze la acest serviciu gratuit, la îndemâna tuturor.” Ing. Dănuț Emil Hălălai, Comisar Șef Garda de Mediu Alba
Pentru cei care au echipamente electrice mari și grele, există serviciul GRATUIT de colectare care poate fi apelat la 0755 406 406, număr cu tarif normal, de luni până vineri, între orele 09.00-17.00.

Toate comenzile venite până pe data de 4 iunie vor fi preluate de operatorul de colectare RoEcollect, pe bază de programare telefonică sau prin completarea formularului disponibil aici, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorului local vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Noi, europenii, producem anual în jur de 10.000.000.000 (miliarde!) de kilograme de deșeuri electrice. Abia putem număra zerourile! Să nu credeți că nu contribuim și noi la această cifră! În România doar 10% (aproximativ) din deșeurile noastre electrice sunt colectate. Celelalte electronice aruncate au fost fie reciclate în condiții neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur și simplu aruncate în coșurile de deșeuri reziduale. Chiar și în puținele state membre ale UE cu sisteme de raportare robuste și eficiente, monitorizarea eforturilor de decontaminare și condițiile de tratament la standarde nu sunt întotdeauna în siguranță. DEEE conțin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoi. Sursa: www.collectors2020.eu

Important! Echipajele noastre lucrează conform legilor referitoare la prevenția COVID 19.

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)