Programul de salubrizare al municipiului Brașov și locațiile containerelor pentru colectarea deșeurilor pot fi consultate online

Publicat în Braşov acum 2 ani

Colectarea selectiva a deseurilorPrimarul Allen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu au avut ieri, 30.03, o întâlnire cu cei doi operatori de salubritate, SC Comprest SA și SC Brai Cata SRL, având ca temă deficiențele serviciului de salubrizare la nivelul municipiului Brașov, atât în ceea ce privește curățenia la platformele de depozitare a deșeurilor menajere, cât și a domeniului public și privat al Municipiului Brașov, în condițiile în care Luna curățeniei s-a decalat, din cauza condițiilor meteo, cu două săptămâni, fiind reluată în data de 29 martie.

Nemulțumirile, atât ale cetățenilor, cât și ale conducerii Primăriei, vizează modul în care sunt gestionate cele 32 de zone* în care apar, frecvent, depozitări necontrolate, cât și activitatea de curățenie pe domeniul public, mai ales că în această perioadă se derulează campania „Luna curățeniei“.

În cazul depozitărilor ilegale de deșeuri, în special la platformele de depozitare a deșeurilor menajere, edilii le-au solicitat celor doi operatori creșterea frecvenței de ridicare a deșeurilor, astfel încât să nu mai apară situații în care containerele sunt pline, iar brașovenii sunt nevoiți să pună deșeurile lângă platformă.

De asemenea, le-a cerut celor doi operatori să anunțe, la Poliția Locală, fiecare situație în care constată că există depozitări ilegale de deșeuri (de ex. materiale de construcții, mobilier, aparate electrocasnice etc.), pentru ca aceste zone să fie monitorizate mai atent. Totodată, conducerea Primrăiei a cerut și Poliției Locale să crească frecvența verificărilor pe care le face și să sancționeze vinovații, fie că este vorba de cetățeni care depozitează ilegal deșeuri, fie că este vorba de operatorul de salubritate care nu își îndeplinește obligațiile, conform contractului pe care îl are cu asociațiile de proprietari sau cu persoanele fizice și juridice.

Alte articole:   Se întrerupe curentul electric pe câteva străzi din Săcele

În acest an, pentru depozitarea de reziduuri la întâmplare, depozitare ilegală de deșeuri provenite din construcții, scotocire, incendiere de gunoaie, au fost date 122 de sancțiuni, în valoare 91.880 lei.

În ceea ce privește „Luna curățeniei de primăvară“, pe lângă decalajul de două săptămâni, edilii au luat decizia de a face public programul de salubrizare a municipiului, astfel încât să existe și o monitorizare a cetățenilor care locuiesc pe străzile care sunt programate pentru a fi salubrizate într-o anumită zi. În același timp, în fiecare dimineață, pe pagina de Facebook a primăriei va fi publicat raportul, inclusiv cu poze, din ziua anterioară, precum și programul pentru ziua în curs. În aceste fel, brașovenii vor fi informați, în timp real, cu privire la derularea etapelor de curățenie din această lună.

În perioada 29 martie – 1 mai se derulează o amplă acţiune de salubrizare în toate cartierele municipiului Braşov, care va cuprinde următoarele activități: curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată a străzilor și trotuarelor, greblarea zonelor verzi, întreținerea și igienizarea cursurilor de apă, ridicarea depozitărilor accidentale.

Totodată, toţi cetăţenii care doresc să renunţe la obiectele din gospodărie care nu mai prezintă utilitate sau fac curăţenie generală şi doresc să se dispenseze de lucruri nefolositoare, altele decât deşeuri menajere, o pot face în locuri special amenajate la platformele de gunoi sau în containere de 8 m.c., de culoare portocalie, dispuse pe domeniul public.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 7,22 în municipiul Brașov și 5,16, în județ

Este interzisă depozitarea în aceste containere a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări. Aceste deșeuri au un regim special.

Cele 60 de locații unde au fost amplasate aceste containere sunt aceleași ca și anii trecuți, astfel:

Nr. crt.CARTIERULAMPLASAMENTUL
  1.ȘCHEIStr. Învăţătorilor nr.4, Pietrele lui Solomon
  2.CENTRUStr. Petru Rareş, lângă platformele de precolectare a deşeurilor menajere, Str. Traian Vuia – platforma 176
  3.ASTRA IStr. Barbu Lautaru – zona platformei 281 Str. Pârâului – zona platformei 312 Str. Alex. Cel Bun – platforma 110 Colonia Metrom – platforma 287
  4.ASTRA IIStr. Popa Şapcă – platforma 586 Str. Baba Novac – platforma 238 Str. Soarelui nr.1- – platou B-dul St. cel Mare și Sfânt nr. 16  Aleea Constelaţiei – platforma 261
  5.ASTRA IIIOcolitoarea Crinului – vizavi de platforma 541 bis Ocolitoarea Crinului – vizavi de platforma 557 Str. Neptun – platforma 552 Aleea Minerva – vizavi de platforma 542
  6.NOUAStr. Visinului – platforma 591.2 Str. Nucului – platforma 591.6 Str. Brazilor – platforma 594 Str. Levănţicăi – platforma 597 Str. Dr. Ioan Meşotă- platforma 5103
  7.VALEA CETĂŢIIstr. Jepilor- platformele 199 str. Jepilor- platformele 191 str. Oltului- platforma 507 str. Muresului-platforma 515
  8.CRAITER-TRIAJStr. Paşcani lângă platforma 134, str. Florilor lângă platforma 121, Pavilioanele CFR lângă platforma 120, Fundătura Hărmanului – lângă platforma 351, str. Filiasi lângă platforma 129
 9.SCRIITORILORstr. Ştefan cel Mare / cu str. Ion Slavici; Brânduşelor lângă platforma 207; Str. Ion Creangă / str. Ovidiu (platformă).
 10.FLORILORstr. Crinului Intersecția cu str. Grâului pe zona verde, str. Mărgăritarelor lângă platforma 98
11.TRACTORULstr. Octavian Goga la platforma 3, Str. 1 Decembrie 1918 / Str. Octavian Goga, lângă locul de joacă, Aleea  Constructorilor la platforma  29, str. General Dumitrache / str. Bronzului, str. Bronzului  la platforma  21, str. Socec la platforma 37.
12.BARTOLOMEUstr. Bobului la platforma 172, Str. Lânii / Str. Al. Flechtenmacher la platforma  164,   str. Lânii / str. Fuiorului, str. Lanurilor – Recon
13.GĂRIIStr. Grivitei nr. 59 in spate la Cinema Modern, str. Crisana / str. Basarabiei langa spalatoria auto, Aleea Petuniei la boxa 90, Str. Codrul Cosminului langa boxa 59, Str. Transilvaniei / Str. Munteniei. la transformator,
14.BRAŞOVUL VECHIStr. Mihai Viteazul 3, str. Avram Iancu / str. Morii, str. Crişan / str. Memorandului, str. Ion Raţiu, str. Cărămidăriei la platforma 112.
15. Cart.STUPINIStr. Lânii. spre Stupini, str. Fundaturii (la blocuri), Str. Fagurului, lângă clopote, str. Fânului.

Pentru situaţiile când deşeurile rezultate în urma curăţeniei de primăvară nu pot fi depozitate în aceste containere, rugăm cetăţenii să comunice telefonic locația la care se găsesc aceste deșeuri, în vederea ridicării, la Serviciul Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire, la numerele de telefon: 0268/405000, int: 127, 253, 254, sau la Dispeceratul Primăriei Braşov, telefon 0268/405000.

Alte articole:   30.000 de lei, amenzi date de jandarmi în urmă protestelor de aseară

Societăţile de salubrizare cu care Municipalitatea are contract vor asigura transportul deşeurilor rezultate în urma efectuării curăţeniei de primăvară.

Totodată, sesizările legate de modul de derulare a activității de salubrizare se pot trimite pe adresa  sau pot fi raportate pe harta incidentelor, fie pe portalul Primăriei Brașov, www. brasovcity.ro, fie pe aplicația My Brasovcity.

Totodată, având în vedere numeroasele sesizări, primarul Alllen Coliban și viceprimarul Sebastian Rusu vor monitoriza, personal, atât curățenia stradală, cât și activitatea de ridicare a deșeurilor de la populație, astfel încât să se asigure că nu mai există sincope în derularea acestui serviciu public.

* Zone cu depozitări necontrolate de deșeuri:

Noua:

Intersecția str. Laminoarelor cu str. Romaniței

Intersecția str. Gării Noua cu str. Cameliei

Drum Sud-Est

Astra:

Zona Business Park

PDM 564 – Str. Apollo

PDM 555 – Secția 5 Poliție

PDM 504 – Str. Cocorului

PDM 298 – Str. Zorilor

PDM 305 – Str. Sitarului

PDM 310 – Str. Pârâului

PDM 314 – Intersecția C. Bucuresti /Carpaților (Panini)

Scriitorilor și Florilor:

PDM 214 – Al. Sahia

Punct Trafo

Centru și Brașovul Vechi

Str. Bălcescu nr. 26 “la transformator”

Strada Titan

Strada Cucului

Str. Dealul Cetății nr 5

Șchei:

Str. Curcanilor “Podul Dracului”

Str. Gustav Kollar

Valea Cetății:

PDM 188 – Str. Arinului

PDM 184 – Str. Arțarului

Gării:

PDM 115 (PARCHET) – zona CFR

PDM 59 – STR. Codrul Cosminului

PDM 145 – Str. M. Viteazul

PDM 81BIS – Aleea Sânzienelor

Bartolomeu si Stupini:

Str. Lanurilor nr 1 (Gospodarilor)

Strada Lânii

Inter. Str. Grigore Ureche cu str. Dragoș Vodă

Str. Fântânii – pod Ghimbășel

Craiter Timis-Triaj:

PDM 352 – Fundătura Hărmanului

Tractorul:

PDM 28 – Aleea Constructorilor

Zona verde a Str. Ciobanului

PDM – Platformă de depozitare a deșeurilor menajere

via News Brașov

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)