Micșorarea taxei de salubrizare depinde de creșterea gradului de colectare selectivă la nivelul municipiului Pașcani!

Publicat în Iaşi acum 11 luni

pubeleTaxa de salubrizare ar putea scădea de anul viitor dacă costurile cu aceste servicii scad. Totul depinde și de creșterea gradului de colectare selectivă la nivelul municipiului Pașcani.

Dacă procentul de colectare selectivă de la nivelul municipiului Pașcani va crește în acest an, iar cheltuielile cu transportul deșeurilor către stația de sortare de la Ruginoasa, iar mai apoi la depozitul ecologic de la Țuțora vor scădea, la finele acestui an se va putea vorbi despre o scădere a taxei.

“Dacă la finalul anului, pe baza situațiilor înregistrate, constatăm că avem cheltuieli mai mici cu ridicarea și transportul deșeurilor, putem vorbi despre o scădere a taxei. Nu inventăm noi tarife, chiar ne propunem scăderea lor, dacă cheltuim mai puțin pentru această activitate. Trebuie să creștem gradul de colectare selectivă”, a susținut astăzi primarul Marius Pintilie.

Aproximativ 5 milioane de lei a cheltuit anul trecut Primăria Pașcani pentru serviciile prestate de Girexim Universal, cu privire la colectarea deșeurilor. La această sumă mai poate fi adăugată și rata către Agenția Fondului de Mediu, ce se ridică la aproximativ 12.000 de lei lunar, pentru faptul că nu au fost declarate cantitățile de deșeuri din anii trecuți.

Actualmente taxa de salubrizare se ridică la 12,6 lei, iar procentul de colectare selectivă la nivelul municipiului abia atinge 6% .
Nu doar Primăria Pașcani se luptă cu această problemă. Comunele din zona noastră, prin vocea primarilor fac apel la populație să depoziteze selectiv deșeurile. La Târgu Frumos legislativul local a adoptat chiar și amenzi ce vor fi plătite de persoanele fizice și juridice pentru faptul că nu depozitează selectiv deșeurile.

via News Pașcani

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)