Primele măsuri cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor în Pașcani

Publicat în Iaşi acum 3 ani

Primarul Marius Pintilie a anunțat astăzi primele măsuri cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor. Un proiect pilot va fi demarat în acest sens săptămâna viitoare, când în două locații din Pașcani, din zona Deal și Zona Vale, se vor amenaja platforme moderne de colectare a deșeurior menajere și reciclabile.

Platformele vor avea cartelă de acces și vor fi supravegheate video, astfel încât cetățenii să depună selectiv deșeurile. Măsura face parte din planul lui Pintilie de a reduce cantitatea de deșeuri pe care operatorul de salubritate o colectează și o transportă la groapa de gunoi de la Țuțora, astfel încât Pașcaniul să plătească mai puțini bani pentru acest serviciu.

„Vă pot informa că de săptămâna viitoare începem să montăm primele două platforme pentru colectare selectivă, îngrădite și monitorizate, în care accesul să se facă pe bază de cartelă. Este un proiect pilot pentru a vedea dacă o astfel de soluție funcționează și dacă ce am gândit referitor la dimensiunile de pe care noi le-am alocat în sensul accesului prin interfon al cetățenilor și dacă supravegherea video se face bine, vom amenaja și alte astfel de platforme de colectare a deșeurilor”, a anunțat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Totodată, primarul Marius Pintilie a făcut un apel la cetățeni de a depune gunoiul selectiv, astfel încât acesta să poată fi reciclat.

„Fac un apel să reciclăm cât se poate de mult la Pașcani. Din previziunile mele, vom avea un deficit pe partea de salubritate de aproximativ 1 milion de lei. Ceea ce încasăm de la populație și firme pe salubritate nu acoperă plățile pe care municipalitatea le are către cei care prestează serviciul de salubrizare”, a explicat Pintilie.

Reamintim că Primăria avea obligația de a amenaja sute de platforme betonate pentru depunerea deșeurilor de către locuitorii municipiului atât din zona urbană, cât și din cea rurală, însă vechea administrație nu a reușit să demareze acest proiect.

Centre de colectare deşeuri în Pașcani

Vezi toate centrele de colectare din județul Iași, după tipul de deșeuri colectate : 

 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)