Două platforme pilot pentru colectarea separată a deșeurilor din Pașcani

publicat acum 4 săptămâni

Lucrările privind înființarea a două platforme pilot pentru colectarea selectivă a deșeurilor, a căror amenajare a început, sunt întârziate. Totul din cauza lipsei energiei electrice, care trebuie să asigure funcționarea sistemului de acces pe bază de cartelă.

Centre de colectare deşeuri în Pașcani

În conferința de presă de ieri, organizată de șefii Primăriei, primarul municipiului a explicat situația.

„Accesul în aceste platforme se va face pe baza unei cartele. Trebuie să asigurăm partea de energie. Am fi vrut să le branșăm la iluminatul public, dar acesta pe timp de zi este oprit. Așa că am luat decizia de a achiziționa acumulatori, care seara cât iluminatul este funcțional se vor încărca, iar ziua vor asigura consumul pentru accesul în incinta platformelor. Sunt unele lucruri care ne-au scăpat, dar de asta am vorbit despre un proiect pilot. După ce vom trece la amenajarea altora, atunci vom ști exact ce trebuie să facem pentru a nu ne bloca”, a explicat primarul Marius Pintilie.

O platformă este amenajată în zona deal și una în vale. Locatarii din zonele unde sunt amplasate, vor primi cartele de acces. Ele vor fi monitorizate și video.

Depunerea deșeurilor se va face pe fiecare fracție: peturi, sticlă, cartoane și deșeu rezidual.

via News Pașcani

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)