Deșeurile reciclabile se colectează separat și la Avrig
Culoarea contează, mai ales când vrem sa protejăm mediul înconjurător!
Începând cu data de 1 ianuarie, societatea GOA S.A. Avrig a introdus obligativitatea colectării separate a deșeurilor reciclabile (hârtie, metal, plastic, sticlă).
Codul culorilor
Pubelele sau sacii se ridică, pe tipuri de deșeu, între orele 07.00 și 15.00.
Responsabilii operatorului local de salubritate le reamintesc locuitorilor din orașul Avrig și satele aparținătoare că pubela de culoare galbenă este destinată colectării de metal și plastic (folii, PEID, PET, PVC și alte materiale plastice, dar și metale feroase și neferoase), pubela sau containerul de culoare albastră sunt destinate colectării de hârtie și carton (hârtie tipărită, hârtie în amestec), pubela de culoare verde este destinată colectării sticlelor şi borcanelor, iar pubela de culoare maro este destinată colectării pentru fracția mixtă (biodeșeuri și deșeurile menajere).
Centre de colectare deşeuri în Avrig
„Nu se depozitează în pubele sau saci, deșeuri periculoase, precum baterii sau substanțe toxice, deșeuri rezultate din demolări sau construcții, pământ, pietre, măturătura din curte ori de pe stradă/trotuar, mobilier, deșeuri electrocasnice și electronice. Deșeurile vegetale – iarbă, crengi, frunze – se păstrează în gospodării și se folosesc la producerea compostului (îngrășământ agricol natural). Deșeurile care nu sunt colectate corespunzător, nu vor fi ridicate“, au precizat aceștia.
Avantajele colectării selective
În ceea ce privește avantajele colectării selective, reprezentanții Primăriei Avrig au enumerat: diminuarea costurilor, încadrarea în gradul de suportabilitate; evitarea penalităților; conservarea resurselor naturale; recuperarea materialelor reciclabile si transformarea acestora în materii prime; reducerea numărului de agenți poluanți în aer, apă și sol; reducerea cantității de deșeuri depozitate la depozitul ecologic. Prin intermediul colectării selective a deşeurilor, se conservă resurselor naturale și se economisește energie, ieftinirea ambalajelor se reflectă în prețul produselor, resursele (apă, mâncare) vor fi mai curate și nepoluate, mediul va fi menținut mai curat, iar în final crește calitatea vieții, iar societatea se dezvoltă durabil.
Etichetat cu: Sibiu