Trend ascendent al procentului de colectare selectivă la Pașcani! Primăria îndeamnă populația să depună gunoiul selectiv

Publicat în Iaşi acum 3 ani

Pășcănenii încep să fie partenerii autorităților locale în procesul de colectare selectiva a deșeurilor. Încă de la începutul anului curent se observă o creștere a procentului de deșeuri selective, conform statisticii realizate lunar. Cu toate acestea în ceea ce privește poziția pe care ne aflăm în clasamentul Unităților Administrativ Teritoriale este aceeași de luna trecută, adică 38.

tabel statistici

În anul curent, în luna ianuarie gradul de colectare era de 3,49%, în luna februarie a fost de 3,88%, în martie 4,46%, iar în luna aprilie 4,80%.

În ceea ce privește media deșeurilor selective din perioada ianuarie-aprilie 2021, aceasta este de 4,23% comparativ cu perioada ianuarie-decembrie 2020 când procentul era doar de 1,95%, iar municipiul era pe locul 58 în clasamentul menționat.

Creșterea nu este una considerabilă, dar reprezintă totuși un pas important către protejarea mediului înconjurător. De asemenea, odată cu această creștere mediei, costurile pentru gestionarea deșeurilor vor fi reduse.

Primăria transmite în continuare același mesaj către pășcăneni și anume să efectueze depozitarea selectivă a deșeurilor.

via News Pașcani

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)