Primăria Pașcani continuă să monitorizeze procesul de colectare separată a deșeurilor

Publicat în Iaşi acum 3 ani

Discuții continuate la sediul Primăriei Pașcani pe marginea modului de colectare a deșeurilor și problemele întâmpinate de operatorul de salubrizare. Au fost prezenți reprezentanți ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Iași, ai operatorului Girexim Universal SA și din partea administrației locale.

În cadrul discuțiilor, viceprimarul Cristian Rățoi a exprimat punctul de vedere al autorității publice locale. Nemulțumirile țin de programul de colectare, modul cum sunt asigurate pubelele ce țin de preluarea selectivă a deșeurilor și semnalizarea lor.

„Au fost discuții constructive. Ei ne-au cerut să îi ajutăm cu privire la eliberarea căilor de aces în anumite zone. Noi le-am spus să respecte semnificația aprobată la nivel național, cu privire la recipientele ce trebuie să specifice deșeul ce poate fi depus într-un container. De asemenea le-am sugerat să închidă aceste recipente, astfel încât ele să nu mai fie accesibile”, a subliniat Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului.

Un alt aspect semnalat de autoruitatea publică locală a fost acela de a fi amplasate pubele pentru depozitarea sticlelor, astfel încât să poată fi depozitate separat cantitățile.

Administrația locală face în continuare apel la cetățenii municipiului să depoziteze selectiv deșeurile, pentru a contribui la creșterea gradului de colectare selectivă, ceea ce aduce o plată mai mică a facturii la salubrizare.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)