Propuneri pentru îmbunătățirea sistemului de colectare a deșeurilor din Bistrița

Publicat în Bistriţa-Năsăud acum 3 ani

Bistrița va avea un sistem modern de colectare a deșeurilor, dă asigurări primarul municipiului, Ioan Turc, care a purtat din nou discuții pe această temă cu reprezentanții companiei Supercom și ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri. 

Potrivit primarului, containerele semiîngropate și cele supraterane vor fi înlocuite.

După expirarea în câteva luni a termenului prevăzut în vechiul proiect de salubrizare, containerele semiîngropate sau supraterane, insalubre si nefuncționale, vor fi înlocuite cu alternativa de colectare subterană, model deja de succes în mai multe municipii din țară”, a explicat primarul.

Totodată, în ceea ce privește zona de case, șeful administrației locale precizează că va fi implementată soluția cu saci de culori diferite pentru încurajarea colectării selective.

Importantă este și preluarea conformă pe platforma de la Tărpiu, unde încă sunt înregistrate deficiențe la sortarea și depozitarea deșeurilor reciclabile, iar ADI Deșeuri va trebui să intensifice monitorizarea și gestionarea corectă a materialelor pe care cetățenii le colectează separat”, a mai precizat primarul.

Reamintim că Ioan Turc a afirmat în nenumărate rânduri că este nemulțumit de modul în care se colectează deșeurile la Bistrița și și-a propus să îmbunătățească serviciul de salubrizare.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: , , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)