La Bistrița, cartela de acces în scară va putea fi folosită și pentru spațiul de depozitare a gunoiului

Publicat în Bistriţa-Năsăud acum 2 ani

Primăria Bistrița se pregătește să schimbe clasicele containere, care au fost mascate în casete metalice, la care au acces animalele și oamenii străzii. Se optează pentru țarcuri cu plasă, îngrădire, la care o să avem acces cu cartela folosită pentru a intra în scară.

Prezent la Bistrițeanul Live, primarul Ioan Turc a vorbit și despre ce se va întâmpla cu colectarea deșeurilor în municipiu. Se pare că se va renunța la inesteticele containere, mascate momentan în casete metalice, la care au acces atât animalele fără stăpân, cât și oamenii străzii.

Acestea vor fi înlocuite cu un soi de țarcuri, îngrădite, la care vom avea acces cu ajutorul cartelelor folosite la interfoanele scărilor. Potrivit primarului, soluțiile semi-îngropate arată bine, sunt civilizate, dar sunt scumpe, iar mentenanța costă și ea foarte mult.

Centre de colectare deşeuri în Bistrița

„În Bistrița soluția va fi un areal îngrădit, cu plasă, în așa fel încât să se vadă ce se întâmplă acolo. Tomberoane închise. Cartela cu care oamenii intră în scară va putea fi folosită și pentru a deschide ușa la spațiul de depozitare a gunoiului. Nu vor mai putea intra cei care scormonesc în gunoi, animalele. Vântul nu va mai duce mizeria peste tot. Este o soluție nu ieftină, dar civilizată” a explicat primarul Ioan Turc, la Bistrițeanul Live.

Edilul Bistriței vrea să organizeze și o campanie de informare adevărată, în care oamenii să afle tot ce trebuie să știe despre selectarea deșeurilor. La containerele semi-îngropate nu se va renunța acolo unde utilajele pot ajunge și au spațiu să le depoziteze. Acestea vor fi folosite, în continuare, doar pentru deșeurile reciclabile.

„Vom merge pe varianta cu saci, pentru că se practică și în țări mult mai avansate decât noi. Omul dacă are sacii în casă, pe culori, e mai dispus să colecteze selectiv și să arunce acolo unde trebuie”, a precizat Ioan Turc cum va funcționa colectarea selectivă în zona cu case.

Întreaga emisiune la care a fost invitat primarul Ioan Turc o puteți urmări aici.

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)