Anvelopă concept, realizată exclusiv din materiale regenerabile și reciclate

Publicat în Recomandari acum 3 ani
Nokian intenționează să lanseze o anvelopă concept, realizată exclusiv din material regenerabile și reciclate, până în 2025. Compania finlandeză utilizează și în prezent materiale ecologice pentru produsele sale.

Toate companiile care activează în industria auto trebuie să contribuie la lupta pentru protejarea mediului înconjurător. De la producătorii de automobile și până la fabricanții de piese sau anvelope.

Nokian Tyres este o companie cu tradiție, care în 1934 a inventat prima anvelopă de iarnă din lume. Finlandezii vor acum să își folosească experiența pentru a dezvolta un produs și mai prietenos cu natura.

Până în 2025, Nokian intenționează să prezinte lumii întregi o anvelopă concept, realizată exclusiv din materiale regenerabile și reciclate. Compania produce deja anvelope sustenabile, în confecționarea cărora sunt utilizate materiale ecologice precum uleiul de rapiță.

“Suntem pionieri în industrie de aproape 90 de ani, iar șoferii beneficiază astăzi de multe dintre inovațiile noastre. Credem că prin aceste anvelope concept vom pune bazele unor noi principii de dezvoltare și de producție pentru un viitor mai bun,” a declarat Olli Seppala, directorul departamentului de cercetare Nokian Tyres.

Același producător de anvelope finlandez se pregătește să lanseze pe piață o nouă gamă de anvelope All-Season.

Denumite Nokian One, acestea se spune că ar avea o durată de viață de 128.750 de kilometri, sau cu alte cuvinte 80.000 de mile.

Acest lucru este posibil datorită materialelor folosite în confecționarea anvelopelor, inclusiv a unei doze mari de fibre de aramidă.

via Automarket

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)