Proiectul de colectare separată a deșeurilor din Focșani va fi propus pentru finanțare cu fonduri europene nerambursabile

Publicat în Vrancea acum 2 ani

proiect pnrr deseuri PT NETProiectul de colectare seletivă a deșeurilor din Focșani va fi propus pentru finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primarul Cristi Misăilă a arătat că pe lista investițiilor propuse pentru finanțare prin PNRR se mai află construirea unei platfome pentru compost și o platformă pentru colectare selectivă, gestionate de CUP Salubritate. La nivelul municipiului există o strategie de colectare selectivă, aprobată prin hotărâre a Consiliului Local, complementară programului Vrancea Curată, derulat de Consiliul Județean.

Sistemul propus de colectare selectivă, stabilit prin strategie, prevede realizarea de platforme cu pubele subterane, care va asigura plata diferențiată a a gunoiului în funcție de cantitatea de gunoi aruncată în pubele. Sistemul propus înseamnă platforme cu pubele subterane, unde accesul se face doar pe baza unui card sau a unui alt sistem de acces, iar fiecare cantitate de gunoi depusă va fi cântărită astfel încât, lunar, focșănenii să știe ce cantitate de gunoi au depus, defalcat pe fiecare categorie, menajer, sticlă, hârtie, plastic, metal. Implementarea acestei variante stipulată în strategie ar urma să coste circa 10 milioane euro, în costurile estimate anul trecut fiind inclus echipamentul, realizarea platformelor, sistemul de supraveghere, dotarea cu cântare a mașinilor pentru gunoiul ridicat de la case. La acest moment, din cauza condițiilor obiective, acest lucru nu poate fi realizat decât în zona de case, unde deșeurile reciclabile se colectează în saci galbeni și există un tarif diferențiat.

via Monitorul de Vrancea

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)