Cum arată sistemul modern de colectare a deșeurilor propus de primarul Bistriței

Publicat în Bistriţa-Năsăud acum o lună

sistem colectarePrimăria municipiului Bistrița a amplasat noi containere subterane într-o zonă din oraș. Potrivit primarului, în acest fel, administrația locală vrea să arate bistrițenilor ce fel de sistem ar urma să fie implementat în oraș.

”Am promis că, până la 1 martie, vom oferi un exemplu la vedere pentru cum vor arăta containerele subterane la Bistrița. Am ales strada Petre Ispirescu, o locație potrivită pentru a demonstra superioritatea noii soluții pe care am propus-o recent în vederea preluării deșeurilor din municipiu. Peste câteva zile, va urma punerea în funcțiune. Va exista și o consultare publică, iar, dacă bistrițenii vor agrea noua variantă, vom trece la implementarea ei, prioritar cu fonduri europene. E startul unei abordări mai inovative pentru tot ceea ce înseamnă curățenia orașului”, a precizat primarul Ioan Turc.

Reamintim că administrația locală din Bistrița a anunțat că intenționează să schimbe containerele semiîngropate sau supraterane din oraș, acest lucru urmând să se întâmple după expirarea termenului prevăzut în vechiul proiect de salubrizare.

Varianta de colectare subterană propusă de municipalitate a fost deja implementată în mai multe municipii din țară.

De asemenea, pentru zona de case, va fi implementată soluția cu saci de culori diferite pentru încurajarea colectării selective.

via Mesagerul de Bistrița Năsăud

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)