Cum se schimbă, de la anul, sistemul de colectare a deșeurilor la Sibiu

Publicat în Sibiu acum 3 ani

În contextul în care 51.000 de locuitori ai municipiului Sibiul eludează plata taxei de salubrizare, iar deșeurile sortate corect de locuitorii acestui oraș nu depășesc nici măcar 20% din total, de anul viitor administrația locală a anunțat modificarea regulilor. Turnul Sfatului vă prezintă cele mai importante modificări din noul regulament propus. Al treilea regulament de când, la Sibiu, se colectează selectiv.

Centre de colectare deşeuri în Sibiu

Taxa specială de salubritate nu este o noutate: vine ca urmare a implementării Sistemului de management integrat al deșeurilor (SMID), care a devenit funcțional în Sibiu de patru ani, dar și ca urmare a normativelor adoptate la nivel național (este vorba de o întreagă listă de legi și ordonanțe de guvern). Noutățile pentru 2021 sunt date de modul în care această taxă va fi calculată, conform noului Regulament supus consultării publice de către Primăria Sibiu, precum și o serie de penalități și costuri suplimentare.

Regulamentul referitor la taxa specială de salubritate este în dezbatere publică. Sibienii care au propuneri sau sugestii referitor la acesta sunt așteptați să le transmită, până cel mai târziu pe 17 ianuarie 2021, la adresa de email .

Noul Regulament urmează a fi dezbătut și aprobat de Consiliul local Sibiu în ședința din ianuarie 2021, lună din care noua taxă de salubritate – indiferent de forma în care va fi adoptată – va intra în vigoare.

Consultă aici integral Regulamentul de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare în municipiul Sibiu, precum și anexele acestuia, supus dezbaterii publice

Citește mai departe pe TurnulSfatului.ro

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)