Primăria Sibiu cumpără 40 de containere de gunoi îngropate, cu acces cu card, pentru 10 locații din Sibiu

Publicat în Sibiu acum 3 ani

deseuriServiciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu a demarat o nouă procedură de achiziție pentru 10 sisteme de colectare a gunoaielor cu acces și cuve subterane. Prețul pentru o bucată a fost estimat la 230.000 de lei.
Alte 10 locații din Sibiu vor avea tomberoane inteligente, cumpărate de Primăria Sibiu, potrivit documentației depuse de Serviciul de Management Salubrizare și Protecția Mediului. Achiziția se numește „Sistem subteran de colectare a deșeurilor” și reprezintă ansamblul similar cu cele instalate deja, care au prevăzută acces cu card și cuve îngropate pentru cele patru fracții de gunoi: rezidual, biodegradabil și reciclabil (plastic + metal și, respectiv, hârtie – carton). Decizia de modernizare a sistemului de colectare, în special în cartierele de blocuri, unde volumul de gunoi este foarte mare, a fost cerută de sibieni încă de la introducerea sistemului de colectare „plătești cât arunci”, atât pentru nivelul ridicat de civilizație, curățenie, al acestor sisteme, cât și pentru posibilitatea de contorizare a cantității de gunoi aruncat.

Sistemele de colectare cumpărate prin această nou licitație trebuie să îndeplinească mai multe criterii, între care să aibă o capacitate minimă de colectare (între 2 și 5 metri cubi, în funcție de locul amplasării), un sistem de control al accesului, cuve impermeabile și o suprastructură de acces, un coș cu un volum de 20 – 40 litri.

În total vor fi cumpărate 10 sisteme, respectiv 40 de containere diferite, care vor fi amplasate în 10 puncte din Sibiu: Calea Dumbrăvii, Strada Gorjului, Strada Hegel, Strada Iezer (trei amplasamente diferite), Strada Constantin Noica, Strada Râului, Strada Semaforului. Prețul total estima este de 2,3 milioane de lei.

Ofertanții vor fi obligați prin contract să cumpere și să amplaseze containerele, astfel că prețul include și manopera de săpare și montaj. Sistemele vor avea alimentare independentă cu baterie, care trebuie să aibă o autonomie de 2 ani.

Licitația prevede ca ofertele să fie depuse până pe 6 iulie și să fie valabile până pe 6 martie 2022.

via Sibiu 100

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)