Până în anul 2025, Uniunea Europeană are drept obiectiv o colectare separată de 77% a PET-urilor din plastic plasticului în Sibiu

Publicat în Sibiu acum 4 ani

Până în anul 2025, Uniunea Europeană are drept obiectiv o colectare separată de 77% a PET-urilor din plastic, precum și introducerea în proporție de 25% a plasticului reciclat în sticlele PET începând cu 2030.

Pentru realizarea acestui obiectiv este necesar ca oamenii să cunoască faptul că plasticul se poate recicla de maxim cinci ori, apoi își pierde proprietățile, iar reciclarea nu mai este posibilă. Tocmai de aceea, reprezentanții Adi ECO Sibiu consideră importantă informarea oamenilor cu privire la cât de reciclabil este un produs.

Vezi aici firmele autorizate care colectează plastic sau PET-uri în România.

De asemenea, aceștia amintesc faptul că, în funcție de un anumit cod, care se regăsește în interiorul triunghiului de pe produs, există mai multe tipuri de plastic:

– cod  1  PET- recipiente  pentru băuturi, ulei, flacoane de muștar, borcane de plastic;

– cod  2  HDPE – recipienții produselor chimice precum șampoane, detergenți lichizi, clor, soluții de curățat;

–  cod  3  PVC – dopuri, tăvi, tuburi, mobilier ușor, carduri, autocolante;

–  cod  4  LDPE – pungi, saci, folii;

–  cod  5  PP – cutii de margarină, pahare, sticle de sirop și ketchup;

–  cod  6  PS  – cutii de iaurt, caserole pentru mâncare, carcase de cd- uri și casete;

–  cod 7 – 19 –  ambalajele cu acest cod nu pot fi reciclate: periuțe de dinți, pixuri, tacâmuri de unica folosință, ambalajele produselor cosmetice (ruj, rimel)

„Așadar, este necesar să contribuim toți la implementarea colectării selective, prin puterea exemplului, pentru a obține o calitate sporită a vieții”, transmit reprezentanții ADI Eco Sibiu.

via Turnul Sfatului

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)