Puncte de colectare a deșeurilor electrice, la Brașov

Publicat în Braşov acum 2 ani

deee mioveniÎn perioada 15 – 16 mai 2021 locuitorii Municipiului Brașov sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurăto, prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice (inclusiv a becurilor și a neoanelor).

Asociația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov şi Eco Civica Center, organizează o campanie pentru locuitorii din Brașov, dedicată colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

,,Unul dintre obiectivele acestui mandat este de a face din Brașov Capitala Verde a României, iar pentru asta trebuie atât noi ca Municipalitate, cât și noi ca brașoveni, să facem tot ce depinde de noi pentru ca acest oraș să fie unul verde. Campania de colectare a DEEE-urilor care va avea loc la sfârșitul aceste săptămâni se încadrează între măsurile pe care le putem lua, împreună, pentru a proteja mediul. Trebuie să fim conștienți că în cazul DEEE-urilor riscurile sunt mult mai mari pentru mediu, decât în cazul altor tipuri de deșeuri, pentru că acestea conțin o serie de materiale și substanțe care sunt foarte poluante și greu de neutralizat. Toți cei care vor să se debaraseze de aceste deșeuri o pot face fie sunând la centrul de colectare, în cazul deșeurilor de mari dimensiuni – frigidere, aragazuri sau mașini de spălat – pentru ca angajații centrului să ridice aceste deșeuri de la domiciliu, fie venind la cele 16 puncte de colectare mobile, care funcționează în acest weekend în toate cartierele Brașovului”, a declarat primarul Allen Coliban.

Locuitorii au la dispoziție, în cadrul campaniei:

Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase (minim 20 kg deșeuri electrice/frigider/aragaz/TV/mașină de spălat, uscătoare de rufe etc.) pe baza programării la numărul de telefon 0742 400 404 (apelabil de luni până duminică, între orele 9.00 – 18.00) sau la email-ul 

Predarea la punctele de colectare următoare:

NrAmplasament punct provizoriu de colectare
1Livada Poştei – în parcare, lângă Biblioteca Județeană
2Astra – B-dul Saturn nr.32 – în fața Galeriilor Orizont
3Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă locul de joacă
4Calea Bucureşti – Parcul Someş
5Centru Civic – în parcarea din faţa Sergiana Center
6Centrul Vechi – Str. Avram Iancu intersecţia cu Str.Bisericii Române
7Craiter – Str.Hărmanului nr.110 intersecţia cu Str. Pavilioanele CFR
8Făget – Str. 13 Decembrie, lângă stația RAT
9Florilor – B-dul  Alex. Vlahuță nr.10 în fața ITC
10Griviței nr.47 – intersecția străzii Emil Racoviță, lângă locul de joacă
11Metrom – Str. Carpaților, nr 60, obiectiv 71 (în incinta Metrom)
12Prund – Șchei – P-ța Unirii lângă stația RAT
13Răcădau – Parcul Trandafirilor – lângă Carrefour Magnolia
14Tractorul – Str. Olteț nr.12  – lângă Piața Tractorul
15Noua – Dârste – Str Prunului nr 9, lângă stația RAT
16Stupini – Str Bârsei, lânga biserică

Programul punctelor de colectare este între  orele 10:00 și 17:00.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 1,35 în municipiul Brașov și 1,09 în județ

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctele de colectare DEEE-uri va fi înscris automat la o tombolă având ca premii:2 x cuptor microunde, 2 x aspirator, 4 x fier de calcat, 4 x uscător păr, 4 x trusă de scule. Extragerea va avea loc pe 16 mai, ora 18:00, la punctul de colectare de la Livada Poștei.

Persoanele care vor solicita preluarea de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoare, de minim 40 de kg/bucata (mașină de spălat, uscător de rufe, frigider sau combină frigorică) vor primi tichete cadou.

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)