Punctele de colectare a deșeurilor din Piatra-Neamț se modernizează

Publicat în Neamţ acum 4 ani

Proiectul de modernizare a punctelor de colectare a deșeurilor continuă cu montarea noilor containere în cartierul Precista și achiziția celor necesare pentru cartierul Dărmănești.

Primăria Piatra-Neamț a demarat, anul trecut, un amplu proiect de modernizare a punctelor pentru colectarea deșeurilor din tot orașul prin înlocuirea pubelelor și a shelterelor unde sunt amplasate acestea cu unele noi, care permit colectarea deșeurilor conform normelor de colectare selectivă, stimulează selectarea, îmbunătățesc aspectul urbanisc și facilitează menținerea curățeniei în zonele de colectare. În prezent, proiectul continuă cu montarea noilor containere în cartierul Precista și a fost deja demarată procedura de achiziție pentru containerele ce urmează a fi amplasate în cartierul Dărmănești.

Centre de colectare deşeuri în Piatra Neamț

Deseuri colectate in Piatra Neamț: 

„Proiectul de modernizare a punctelor pentru colectarea deșeurilor este unul foarte important, pentru că ne dorim cu toții un oraș curat, ne dorim să realizăm o colectare selectivă a deșeurilor, pentru a reduce costurile și pentru a proteja mediul. Ne ținem de cuvânt și continuăm acest proiect conform calendarului stabilit. În momentul în care vorbim, sunt montate noile containere în cartierul Precista și am demarat procedurile de achiziție pentru containerele ce vor fi amplasate în cartierul Dărmănești. E încă o promisiune pe care am făcut-o pietrenilor și, ca de obicei, voi onora această promisiune”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Noul model al punctului de colectare este suprateran, securizat și permite colectarea selectivă a deșeurilor. Acesta este realizat dintr-un cadru metalic, cu pereți și acoperiș din panouri termoizolante cu suprafețe metalice. Fiecare modul include câte un euro-container de 1100 l, prevăzut cu o ușă dotată cu sistem de închidere cu cheie și are încorporate fante speciale pentru introducerea deșeurilor. Modelul de container ales permite suplimentarea sau diminuarea numărului de module, în funcție de necesitate.

„Noile tipuri de containere apropie municipiul Piatra-Neamț de orașele europene la acest capitol, stimulează colectarea selectivă a deșeurilor, ceea ce va duce la creșterea cantității de deșeurireciclate și produce efecte benefice asupra mediului înconjurător. Investiția demarată cuprinde și amplasarea de camere de supraveghere video pentru a monitoriza mai eficient modul de utilizare. Reacțiile pietrenilor au fost pozitive, cetățenii cu care am vorbit au avut cuvinte de apreciere, semn că inițiativa noastră a avut succesul scontat”, a mai declarat primarul Dragoș Chitic.

Investiția este realizată din fondul constituit la nivelul Primăriei Piatra-Neamț din redevența achitată de operatorul local Brantner Servicii Ecologice.

Via Monitorul de Neamt

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)