RER Vest – RETIM, un prim test al colectării separate

Publicat în Alba acum 2 ani

Colectare reciclabile alba iulia xAsocierea RER Vest – RETIM, noul operator de colectare și transport al deșeurilor municipale în zona 1 a județului Alba, a amplasat în mai multe locații din Alba Iulia containere dedicate colectării separate a deșeurilor. Care a fost reacția cetățenilor și care e următoarea etapă în preluarea efectivă a colectării.

Viitorul operator de salubrizare a amplasat cinci seturi de containere dedicate colectării separate a deșeurilor reciclabile (GALBEN – pentru deșeuri din plastic și metal, ALBASTRU – pentru deșeuri din hârtie și carton și VERDE – dedicat colectării ambalajelor de sticlă) în municipiul Alba Iulia . Aceasta se dorește a fi  un prim test al reacției cetățenilor față de noul mod de lucru care va fi implementat în Alba Iulia.

Astfel, în data de 21 septembrie 2021 a fost poziționat câte un set de containere la următoarele adrese:

  1. Parcare Stadion Unirea
  2. Str.Arnseberg (în spate la alimentara Albina)
  3. B-dul Transilvaniei (Piața Pascu)
  4. Str.Arieșului (lângă M&A)
  5. Str.Nicolae Bălcescu (vis a vis de Electrica)

De la instalare și până în prezent au fost realizate patru colectări de la punctele respective și s-a constatat că, de la săptămână la săptămână, deșeurile au fost depuse separat în proporție din ce în ce mai mare în containerele corespunzătoare, fiind găsite doar puține deșeuri în amestec. De asemenea, cantitățile din containerele respective au crescut ușor. Aceste date confirmă că cetățenii municipiului Alba Iulia au înțeles necesitatea respectării și aplicării principiilor colectării separate a deșeurilor.

Odată cu intrarea în operare de la de la 01.12. 2021, respectarea colectării separate a deșeurilor devine o obligație pentru toți utilizatorii serviciului de salubrizare din municipiul reședință de județ.

Astfel, colectarea se va face SEPARAT  pe patru fracții:

  • RECIPIENTE NEGRE – Deșeuri reziduale (în amestec cu deșeuri biodegradabile)
  • RECIPIENTE GALBENE – Deșeuri reciclabile din plastic și metal
  • RECIPIENTE ALBASTRE – Deșeuri reciclabile din hârtie și carton
  • RECIPIENTE VERZI – Ambalaje din sticlă

Ghidul complet al colectării separate poate fi vizualizat și/sau descărcat de pe site-ul www.rervest.ro  și www.retim.ro/Alba  .

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email   sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 ,  de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

via Proalba

 

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)