Ecoinsulele inteligente destinate colectării separate a deșeurilor la Ghimbav

Publicat în Braşov acum 2 ani

comprest ghimbavÎn orașul Ghimbav au fost inaugurate ecoinsulele inteligente destinate colectării separate a deșeurilor. Astfel, orașul deține în acest moment una dintre cele mai moderne rețele de colectare a deșeurilor reciclabile.

Comprest, ca operator delegat în localitatea Ghimbav, în colaborare cu Primăria Orașului Ghimbav a adoptat un sistem inovativ pentru efectuarea unei colectări eficiente a deșeurilor reciclabile într-o manieră cât mai accesibilă pentru utilizator, dar și atentă cu mediul înconjurător.

Obiectivul acestei ecostructuri este de a reduce la minimum cantitatea de deșeu rezidual, crescând volumul de deșeuri ce poate fi valorificat și astfel deviat de la depozitare. Pentru a atinge acest obiectiv, este necesar să se țină cont de câteva reguli importante:

  • În fanta de culoare albastră se introduc exclusiv deșeuri de hârtie și carton: ambalaje, cutii, ziare, reviste, corespondență, caiete folosite. Acestea trebuie să fie necontaminate și pliate, astfel încât să ocupe un spațiu cât mai redus.
  • Fanta de culoare galbenă este destinată colectării deșeurilor de plastic și metal, precum PET-uri, folii de plastic, doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje de plastic, ce trebuie să fie curate și presate.
  • În fanta de culoare verde sunt colectate deșeurile de sticlă, respectiv ambalaje de sticlă, fără capac și curate.
  • În fanta de deșeuri menajere se introduc resturi alimentare, reziduurile de la animalele de apartament, scutece de unică folosință, mucuri de țigară, ambalaje contaminate, precum și alte tipuri de deșeuri care nu pot fi valorificate.
Alte articole:   Deputatul PNȚCD Florin Tudose ar fi împlinit astăzi 70 de ani

Reprezentanții Comprest consideră că pasul pe care îl face primăria Ghimbav este unul prielnic în direcția pe care cu toții ne-o dorim, aceea de a oferi utilizatorilor mijloace prin care sa își adapteze comportamentul noilor deziderate în materia protecției mediului, rezultatele eforturilor urmând a se regăsi în aportul acestora la îmbunătățirea performanței de mediu a localității, dar și în beneficiul fiecărui membru al comunității locale.

via News Brașov

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)