Containere speciale pentru colectarea articolelor textile la Bârlad

Publicat în Vaslui acum 2 ani

container pt haine purtateDin ianuarie, bârlădenii care vor să-și ajute semenii sărmani cu haine și încălțăminte purtate, precum și cu jucării din pluș o pot face mult mai ușor. Autoritățile locale au achiziționat patru containere speciale pentru colectarea articolelor textile ce vor fi amplasate în diferite zone ale orașului, urmând ca, după curățare, să fie oferite celor care au cea mai mare nevoie.

După modelul multor localități din țară, inclusiv a municipiului Vaslui, zilele trecute, Primăria Bârlad a cumpărat (prin achiziție directă de pe SICAP) patru containere speciale pentru colectarea articolelor textile. Procedura a fost lansată pe 6 decembrie, iar în ziua următoare a fost acceptată oferta făcută de firma SC Computing Systems SRL Vaslui, pentru suma de 28.568 lei fără TVA (5.773,3 euro).

Este vorba despre niște containere metalice din tablă zincată, asemănătoare cu pubelele pentru deșeuri menajere, cu deosebirea că sunt confecționate special pentru colectarea materialelor textile vechi, a încălțămintei și a jucăriilor din pluș pentru a fi donate persoanelor cu posibilități financiare reduse. Adică au o gură specială de siguranță pentru introducerea textilelor uzate. Așa cum se arată pe SICAP, la rubrica descrierea achiziției, containerele au un volum de 2,5 metri cubi, o greutate de 150 de kilograme, o lngime de 1.145 milimetri, o lățime de 1.210 milimetri, o înălțime de 2.200 milimetri și o capacitate de 250 de kilograme.

„Sperăm să primim containerele până la finele anului, pentru că durează ceva timp până vor fi confecționate. Încă nu am stabilit în ce zone ale orașului le vom amplasa. Important e să le primim întâi, că apoi vom stabili și amplasamentele și modalitatea de preluare a articolelor aduse pentru donare. Dacă vedem că aceste patru containere își ating scopul, nu exclus ca, în 2022, să mai achiziționăm și altele. Vom vedea. Oricum, sunt o necesitate: decât să ajungă hainele și încălțămintea purtate la groapa de gunoi, mai bine le donăm celor care chiar au nevoie. Vrem să luăm exemplu de la Vaslui, unde s-a încheiat un protocol de colaborare cu firma de salubrizare a orașului, care colectează și apoi dezinfectează articolelele textile donate. Ulterior, vom vedea cui le vom distribui. Un prim grup țintă sunt persoanele care nu au locuință, ce sunt cazate în Centrul social de urgență pentru adăpostirea pe timp friguros a persoanelor fără adăpost din Bârlad”, ne-a declarat ing. Olga Ungureanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală şi Locativă, Monitorizarea Serviciilor de Utilități Publice şi a Asociaţiilor de Proprietari.

De menționat că, la Vaslui, această metodă de colectare a articolelor textile purtate a fost implementată încă din 15 iulie, când autoritățile au montat în oraș trei astfel de containere speciale.

Acestea sunt amplasate în următoarele zone: pe platoul de vis-a-vis de stația CFR, între chioșcurile de ziare de la Piața Traian și în fața blocului 435, zona Cartier 13 Decembrie (între stația de autobuz și vechea moară de grâu).

via Monitorul de Vaslui

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)