Lăzi de compost pentru cetățenii din Baia Sprie care doresc să composteze resturile organice din gospodărie

Publicat în Maramureş acum 3 ani

compostAdministraţia locală vine în sprijinul cetăţenilor din Baia Sprie şi ai localităţilor aparţinătoare. Aceştia au posibilitatea să depoziteze compostul dacă doresc acest lucru,

„Informăm cetăţenii care doresc să folosească lăzi de compost că acestea pot fi ridicate de la Direcţia de Lucrări Publice de pe str. Ştefan cel Mare, nr. 17.

Ne adresăm mai cu seamă cetăţenilor care locuiesc la casă şi care produc în gospodărie un volum mare de gunoi menajer care poate fi compostat, însă avem şi posibilitatea de a distribui un număr suplimentat de lăzi compostoare, în funcţie de cererile cetăţenilor”, spune primarul Alin Sebastian Bârda.

Program de ridicare: zilnic între orele 7:00 – 15:00.

„Dacă folosim lăzile de compost  Reducem semnificativ cantitatea de gunoi menajer colectat pe care îl plătim către operator; colectăm selectiv resturilor organice din gospodărie şi le valorificăm ca resursă pentru îmbogăţirea solului; reducem volumul de resturi organice cu până la 25 %; colectăm selectiv resturile alimentare în curtea gospodăriei; procesul de compostare generează o substanţă fertilizantă, bogată în nutrienţi”, conchide primarul Alin Sebastian Bîrda.

via Informația Zilei

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)