Acțiune de verificare a conținutului pubelelor destinate precolectării separate a deșeurilor reciclabile (pubela galbenă) și reziduale (pubela neagră) în Timișoara

Publicat în Timiş acum 1 an

pubeleGestionarea corectă a deșeurilor menajere reprezintă în continuare o problemă în municipiul Timișoara de aceea este necesară verificarea modului de precolectare a deșeurilor atât reciclabile, cât și reziduale -atenționează Retim.

Astfel, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș), Primăria Municipiului Timișoara, Poliția Locală Timișoara și Retim Ecologic Service SA desfășoară acțiunea de verificare a conținutului pubelelor destinate precolectării separate a deșeurilor reciclabile (pubela galbenă) și reziduale (pubela neagră) în Timișoara.

Această acțiune de verificare se va realiza în permanență și se va desfășura atât la asociațiile de proprietari, cât și la punctele de colectare unifamiliale, iar în urma verificării conținutului pubelelor se vor aplica avertismente și amenzi de către Poliția Locală. Sancțiunile aplicabile utilizatorilor serviciului care nu asigură precolectarea separată, sunt prevăzute în HCL nr. 371/2007.

Acțiunea vine în completarea tuturor măsurilor de informare realizate de ADID Timiș și Retim ( spoturi radio, spoturi tv, articole de presă, publicitate outdoor, sms-uri, postări facebook, newsletter, afișe, pliante, etc) adresate tuturor utilizatorilor, acestea având scopul de informare asupra modului corect de precolectare.

În continuarea acestor măsuri, se va trece la etapa de etichetare a pubelelor neconforme, prin  aplicarea etichetelor roșii, ceea ce presupune că acele pubele nu vor fi mai fi colectate de către operator, decât după ce conținutul acestora va fi conform.

Gradul scăzut de implicare al cetățenilor influențează procentul mic de reciclare; prin toate acțiunile desfășurate vizăm conștientizarea importanței realizării procesului de precolectare separată a deșeurilor într-un mod corect, în scopul atingerii țintelor de reciclare și valorificare a deșeurilor asumate la nivel local și național, precum și protejarea mediului înconjurător, a explicat Ancuța Mateescu – Specialist PR ADID Timiș, marți 16 noiembrie.

via Ziua de Vest

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)