Primăria Mogoșești Siret a retras pubelele destinate colectării separate a deșeurilor, întrucât nu se respectă indicațiile. Colectarea se face din poartă în poartă

Publicat în Iaşi acum 2 ani

pubele colectareCreșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor, este un subiect abordat inclusiv la nivelul autorităților publice locale. Primăria Mogoșești Siret a recurs la o măsură similară cu cea din Pașcani.

Primăria a retras pubelele, destinate depozitării selective, întrucât nu se respectă indicațiile.

„Din câte ați observat am adunat aproape toate eurocontainerele din comună. Am făcut acest lucru din cauza faptului că foarte mule dintre acestea erau umplute cu gunoi menajer, deși ele sunt destinate a fi folosite pentru a colecta gunoi selectiv. Mai mult decât atât în jurul lor se depozita întotdeauna gunoi și se făcea foarte multă mizerie. Pentru a veni în sprijinul dumnevoastră și a crește totodată gradul de colectare a gunoiului selectiv am descis ca începând cu data de 19 august 2021, să colectăm gunoiul selectiv (pungi de hârtie, ambalaje de carton, ziare, caiete, ambalaje de hârtie, sticle de plastic). Informații se pot obține la sediul Primăriei sau la numărul de telefon”, se arată într-o postare de pe pagina Primăriei Mogoșești Siret.

La Pașcani administrația locală a recurs la un gest similar în suburbiile municipiului. Toate pubelele au fost retrase, iar colectarea selectivă se face din poartă în poartă, pe programul stabilit și fracțiile de deșuri.

„Am retras acele pubele destinate colectării selectării selective. Vom face în suburbii colectarea din poartă în poartă, conform programului deja stabilit”, a explicat în conferința de presă de săptămâna trecută primarul Marius Pintilie.

Creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor este un demers la care recurg mai toate Primăriile. Facturile mari plătite către operatul de salubrizare, ce duc la diminuarea bugetelor pe partea de investiții, sunt principala cauză a demersurilor.

via News Pașcani

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)