Reşiţa Curată – Primăria oferă informații despre felul şi locul în care se pot colecta separat diferite tipuri de deşeuri

Publicat în Caraş-Severin acum 3 ani

Colectarea selectiva a deseurilorMunicipalitatea reşiţeană a adunat toate regulamentele pentru a le oferi cetăţenilor un ghid despre felul şi locul în care se pot arunca diferite tipuri de deşeuri!
Reşiţa Curată este campania derulată anual de municipalitate, care îşi doreşte implicarea masivă a comunităţii în activităţile de salubrizare şi în conştientizarea necesităţii de a menţine curăţenia.

„Alături de inițiativa susținută a firmelor de salubritate și a agenților economici, un rol foarte important în menținerea curățeniei îl au asociațiile de proprietari/locatari, în sarcina cărora se află gospodărirea suprafețelor aflate în vecinătatea imobilelor în care locuiesc. În cadrul campaniei Reșița Curată se desfășoară și un concurs cu premii de 10.000 lei, dedicat asociațiilor de proprietari ce se implică în activități de ecologizare și efectuează lucrări de curățenie și întreținere pe terenurile din proximitatea imobilelor de locuit“, informează municipalitatea.

Cum se colectează deşeurile?

La Reşiţa, colectarea se face pe patru fracții, în containere speciale, colorate și inscripționate corespunzător, amplasate la platformele gospodărești:
– Negru sau din metal – pentru deșeuri menajere;
– Galben – pentru deșeuri din plastic și metal;
– Albastru – pentru deșeuri de hârtie și carton;
– Verde, tip clopot – pentru deșeuri din sticlă.

Deşeurile vegetale
Acestea se depozitează pe spațiul verde, la marginea bordurii carosabile, în loc cu vizibilitate bună și acces auto doar în zilele de luni şi marţi, cu anunțare telefonică la 0255/220.200 sau 0735/450.991, între orele 8.00 şi 16.00. Este interzisă aruncarea resturilor vegetale în zona platformelor de colectare a gunoiului menajer, pentru a evita amestecarea acestora.

Mobilier, moloz
Este interzisă aruncarea la platformele obişnuite a deşeurilor voluminoase, de tipul mobilei şi a elementelor rezultate din demolarea de construcţii, Acestea se depun gratis doar la cele două puncte special amenajate, pe Bulevardul Muncii 25 (în spatele Kaufland), între orele 8.00 şi 12:00, precum şi pe strada Scorușului 1D, între orele 12.30 şi 16.00. Informaţii se pot cere la 0735/450.994. Cei care doresc ca deşeurile voluminoase să le fie ridicate de acasă, acest serviciu se face contra cost, de către operatorul de salubritate, cu programare telefonică la numerele 0355/249.963 sau 0737/770.526.

Echipamentele electrice şi electronice
Deşeurile de acest tip se pot duce la Punctul de colectare al operatorului, situat pe strada Căminelor, la intersecţia cu strada Albăstrelelor, unde este deschis de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00. Se oferă posibilitatea ridicării gratuite de la domiciliu, sunând la 0800/444.800 sau la 0751/302.119.

Haine, pantofi, jucării, textile
Lucrurile de acest gen, care nu sunt excesiv de uzate, mai pot fi folosite şi de alţii, care au nevoie de ele. Pentru a ajunge la aceştia, produsele se pot depune în containerele Federaţiei Caritas (0256/499.554 sau 0752/055.046), amplasate în diferite locuri din oraş: cartierul Valea Domanului – zona Lidl; strada Mihai Viteazul – zona Universalul Vechi; strada Fântânilor – zona Penny; cartierul Lunca Bârzavei – zona Kaufland, zona Billa şi zona Carrefour.

Municipalitatea încheie şirul de informaţii amintind şi de amenzi: „Pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor se aplică sancțiuni (…), acestea fiind cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoane fizice, și între 20.000 și 40.000 lei pentru persoane juridice“.

via Caraș Online

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)