Reșița: Scapă gratuit de aparatura veche sau defectă şi poţi câştiga premii atractive

Publicat în Caraş-Severin acum 3 ani

deee mioveniReşiţenii se pot debarasa de astăzi de aparatura defectă şi veche. În cadrul campaniei “Oraşe curate”, Primăria Reşiţa organizează o nouă acţiune de colectare a deşeurilor provenite din echipamente electrice şi electronice.

Camelia Scurt, şef birou în cadrul Serviciului Gospodărie Urbană:

Începe campania ’’Orașe curate’’! În perioada 4 octombrie – 31 octombrie 2021, Primăria Municipiului Reșița organizează campania de colectare a DEEE-urilor (deșeuri de echipamente electrice și electronice), alături de partenerii săi, Sistem de Colectare SLC Timiș SRL și Ecotic (prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice, EEE).

Prin această acțiune cetățenii orașului nostru sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului prin colectarea separată a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Deșeurile predate vor fi transportate, dezmembrate și reciclate, astfel încât la final, DEEE-urile să nu mai reprezinte un pericol pentru mediu.

În cadrul campaniei din primavară, la Reşiţa s-au colectat 20,5 tone de deşeuri provenite din echipamente electrice şi electronice, iar de la începutul anului şi până ]n 31 august, 151 tone.

În categoria DEȘEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ŞI ELECTRONICE (DEEE), intră toate echipamentele electrice și electronice ieșite din uz care funcționau cu ajutorul bateriilor sau pe bază de curent, la priză:

 1. Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat etc.
 1. Echipamente de larg consum: aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio etc.
 1. Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, aparate de călcat rufe, aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi electrice, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare etc.
 1. Echipamente informatice şi de telecomunicaţii: unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil – notebook), calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni etc.
 1. Unelte electrice şi electronice: maşini de găurit etc.
 • Jucării: trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video etc.

            În cadrul campaniei locuitorii municipiului Reșița au la dispoziție:

 1. Preluarea GRATUITĂ de la domiciliu a deșeurilor voluminoase de echipamente electrice și electronice (ex: mașină de spălat, frigider etc).
 2. Predare la punctul fix de colectare:  în data de 23.10.2021 la Centrul Colectare DEEE –  strada Căminelor FN, între orele 9:00-15:00.

            Pentru predarea DEEE voluminoase și preluarea acestora de la domiciliu, cetăţenii municipiului pot apela la unul din următoarele numere de telefon:

 • 0751 302 119 sau *7711 – Sistemul de Colectare – SLC Timiș SRL și ECOTIC;
 • 0255.211.692 interior 173 sau 0255.210.258 – Primăria Municipiului Reşiţa –  de luni până joi între orele 800 – 1600 și vineri între orele 800 – 1300);

 Participanţii la campanie vor primi bilete de tombolă pentru obiectele predate în perioada 04.10.2021- 31.10.2021. Tragerea la sorţi va avea loc în ziua de 03 noiembrie 2021, ora 1200,la sediul Primăriei Reşiţa din Piața 1 Decembrie 10918, nr. 1A, Sala de şedinţe.

Premiile oferite în această campanie sunt:

 • TV –  1 buc.
 • aspirator – 2 buc.
 • mașină de făcut pâine -2 buc.
 • mașină de spălat cu presiune – 2 buc.
 • cafetieră  – 5 buc.
 • brățări fitness – 5 buc.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Gospodărie Urbană, Biroul Activități Mediu, Monitorizarea Serviciilor de Utilități Publice și Relații cu Operatoriidin cadrulPrimăriei Municipiului Reşiţa la numerele de telefon 0255-210.258, 0255-211.692 interior 173 sau prin e-mail:.

via Radio Reșița

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)