„România reciclează și în județul Gorj” are deja două săptămâni de umblat prin sate

Publicat în Gorj acum 3 ani

deee mioveni„România reciclează și în județul Gorj” are deja două săptămâni de umblat prin sate. Echipele merg din localitate în localitate și adună tot ce oamenii nu mai folosesc, de la telefoane vechi și laptopuri, până la mașini de spălat și frigidere.

În primele 14 zile s-au strâns aproximativ 4 tone de deșeuri electrocasnice de toate tipurile. Mașina a mers atât prin orașe cât și prin sate, iar organizatorii spun că începutul este unul promițător, iar campania este un succes, cel puțin până acum.

Până acum nu s-a făcut un top al localităților care au dat cele mai multe deșeuri electrocasnice, însă pe viitor se are în vedere un astfel se clasament.  Și Rabla pentru electrocasnice organizată de Ministerul Mediului se desfășoară în această perioadă, însă acțiunea este diferită. Chiar dacă voucherele sunt mai mari decât cele acordate de APM, programul național se desfășoară etapizat, iar procedura de predare este diferită. Mai mult, există posibilitatea ca cei înscriși să nu mai prindă un voucher, întrucât bugetul alocat este epuizat într-un timp foarte scurt.

Totuși, cei aflați într-o astfel de situație pot scăpa de „rable” prin programul Consiliului Județean, unde nu trebuie nici să „vâneze” tichetele, nici să cumpere în 14 zile un alt echipament, ci doar să consulte lista localităților pentru următoarele două săptămâni.

Luis Popa spune că în perioada următoare se va merge în comunele din apropierea municipiului Târgu Jiu, precum Drăguțești, Arcani, Bălești sau Scoarța.

Cetățenii care dau deșeurile la reciclare vor primi și tichete cu valori ce pornesc de la 10 lei. Deși prețul voucherelor pare mic, oamenii pot renunța totuși printr-o modalitate ecologică la electrocasnicele nefuncționale, care ocupă spațiu semnificativ în multe gospodării gorjene.

via Gorj TV

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)