Sistem de colectare a deșeurilor vegetale la Reghin

Publicat în Mureş acum 2 ani

Primăria municipiului Reghin demarează în perioada 16-20 noiembrie o nouă campanie de curățenie de toamnă. „Dată fiind preocuparea constantă a municipalității pentru dezvoltarea activității de gestionare a deșeurilor și implicit pentru protejarea mediului înconjurător, R.A.G.C.L. S.A. împreună cu Primăria Municipiului Reghin au implementat un sistem de colectare a deșeurilor vegetale, în plus față de cel de colectare a deșeurilor menajere și a echipamentelor electrice și electronice”, se precizează în comunicatul Primăriei Reghin.

Activitățile specifice curățeniei de toamnă implică pentru reghinenii care locuiesc la curte lucrări de toaletare a vegetației, respectiv tunderea și curățarea pomilor, a viilor și a gospodăriilor. În urma acestor lucrări de toaletare rezultă deșeuri vegetale, iar reghinenii au obligația predării lor la operatorul de salubritate autorizat.

R.A.G.C.L. S.A.,  în calitate de operator de salubritate,  informează reghinenii că asigură preluarea deșeurilor vegetale în perioada 16.11 – 20.11 și face următoarele recomandări cetățenilor: să depună crengile și ramurile tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia,  să depoziteze frunzișul în saci și să depoziteze deșeurile vegetale la punctele gospodărești de pe domeniul public cât mai compact, fără să blocheze sau să îngreuneze accesul.

„Reamintim reghinenilor că este interzisă arderea/incinierarea de resturi vegetale pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului cât şi pe terenuri proprietate privată. Rugăm cetăţenii municipiului să respecte perioada sus menționată şi modul de depozitare, și contăm pe implicarea lor activă pentru că numai împreună protejăm mediul și putem conferi oraşului un aspect curat şi frumos”, afirmă  reprezentanţii Primăriei municipiului Reghin.

Vezi toate centrele de colectare din județul Mureș, după tipul de deșeuri colectate : 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)