Stare deplorabilă a coșurilor de gunoi din Lugoj

Publicat în Timiş acum 4 ani

Una dintre cele mai mari pro­bleme cu care se confruntă locuitorii Lugojului este starea deplorabilă a coșurilor de gunoi.

Centre de colectare în Lugoj

Deși în luna mai a acestui an au fost comandate și amplasate în oraș circa 160 de coșuri de gunoi, numărul acestora s-a dovedit insuficient, deoarece pe mai multe artere foarte circulate ale municipiului au rămas în continuare coșurile vechi, care sunt majoritatea rupte sau mâncate de rugină.

Deșeurile care zac adesea pe lângă ele sunt împrăștiate de vânt ori de câinii vagabonzi, contribuind la imaginea dezolantă pe care o are orașul. Fie că vorbim de zona Unic, strada Al. Mocioni, către gară, ori malurile Timi­șu­lui, priveliștea e la fel de si­nistră. În vreme ce primarul Francisc Boldea visa îndrăzneț la poduri paralele, aerodrom ori plaje ca în Grecia, locuitorii urbei sunt martorii eșecului grav în ceea ce privește curățenia, esențială pentru orice oraș, dar, se pare, neimportantă pentru administrația locală actuală.

Nici măcar vechea tactică de a atrage voturi în plină campanie electorală nu mai funcționează, lugojenii fiind sătui de propaganda pe care o văd zilnic pe pagina de Facebook a edilului șef.

Acolo apar mereu fotografii prin care se dorește validarea eficienței serviciilor aflate în subordinea primăriei, însă acestea nu mai au puterea să impresioneze pe nimeni.

Acțiunile administrației locale vin prea târziu și sunt prea puține pentru a mai spăla imaginea orașului. Desigur, e și vina cetățenilor lipsiți de bun simț care vandalizează coșurile de gunoi sau lasă deșeuri pe unde apucă, nepăsători față de munca voluntarilor care au strâns de nenumărate ori după ei.

Totuși, un primar cu adevărat gospodar, așa cum ar trebui să avem, ar găsi o soluție eficientă pentru această eternă problemă.

Centre de colectare deşeuri în Județul Timis

Deseuri colectate in Județul Timis: 

via Redesteptarea

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)