Târg de economie circulară în Argeș – Colectăm cărți, promitem să le găsim cititori!

Publicat în Recomandari acum 2 ani

eco bratianu xTârg de economie circulară la Colegiul Brătianu. „Colectăm cărți, promitem să le găsim cititori!”. Ecologiști convinși, în ultimii patru ani, liceenii de la Colegiul Național IC Brătianu, îndrumați cu drag de profesorii lor, s-au înscris constant în concursul național Ecoprovocarea. Dacă în unele ediții au participat la mai multe categorii, în acest an au preferat, inițial, să se axeze pe Reciclare și să trimită către socitățile specializate cantități cât mai mari de hârtie, PET, sticlă, deșeuri electrice sau baterii.

Însă, de curând, ei s-au înscris însă și la o altă secțiune a concursului, Târgul de economie circulară. ”În gospodăriile de la țară ale bunicilor noștri nimic nu se risipea, toate resursele erau folosite în cele mai variate moduri. Vom discuta despre asta și despre alte modalități în care se pot refolosi obiectele în campaniile noastre de conștientizare pe care le vom derula în liceu, în rândul elevilor, și nu numai! În cadrul târgului colectăm obiecte de tot felul, de la haine la obiecte casnice. Am lansat o campanie de colectare de cărți, cărora promitem să le găsim cititori. Puteți să aduceți în orice cantitate, să vă anuntați și cunoștințele, suntem „pe fază” și vă așteptăm cu ele la Colegiul Brătianu” spune prof. Carmen Moțoescu, cea care a avut inițiativa înscrierii în concurs și care coordonează, în acest an, secțiunea de reciclare.

Voluntarii EcoBratianu lucrează! Sute de cărți primite ca donație de la foști și actuali profesori ai colegiului ori de la elevi au fost deja trimise către alți cititori. O parte dintre acestea au fost luate de catre alți elevi sau profesori, dar și de către doamna bibliotecară pentru biblioteca colegiului. Însă, oricine caută un titlul anume sau, pus și simplu, să își îmbogățească biblioteca, poate merge la liceu, să își aleagă dintre cărțile donate deja.

În același timp, la secțiunea reciclare lucrurile merg ca pe roate: 610 kg de maculatură, 3 kg doze din aluminiu, 9 kg ambalaj plastic, 180 kg sticla, 40 kg PET. De asemenea, au predat 54 de kg de baterii și 432 de kg DEEE-uri mici și mari. Strânse la școală de către profesori, elevi, personal auxiliar, acestea au fost ridicate de firma de reciclare cu care lucrează.

De asemenea, campania de colectare de deșeuri electrice și baterii a fost un succes. Voluntarii care au pus cutii în scara blocului unde locuiesc au început sa le aducă. “De fapt, unii au avut succes, altora le-a disparut cutia. Le mulțumim tuturor!” este mesajul coodonatorilor.

via Universul Argeșean

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)