Toate cele 118 magazine JYSK sunt echipate cu recipiente dedicate colectării separate a bateriilor, becurilor și electronicelor mici stricate

Publicat în Recomandari acum 2 ani

ECOTIC FB KYSKECOTIC împreună cu JYSK demarează o campanie de conștientizare a publicului larg în ceea ce privește colectarea separată în vederea reciclării a deșeurilor de baterii, becuri, neoane și electronice mici.

Toate cele 118 magazine JYSK sunt echipate cu recipiente dedicate colectării separate a bateriilor, becurilor și electronicelor mici stricate. De asemenea, clienții vor primi la casa de marcat mini recipiente GRATUITE destinate colectării separate de baterii portabile la domiciliu*.

Ce poți să aduci la recipientul dedicat?

  • Baterii portabile consumate(AA, AAA, baterii tip pastila, baterii de telefon/laptop/cameră foto)
  • Becuri/neoane stricate
  • Electronice uzate de mici dimensiuni(mouse, tastatura, telecomanda, încărcătoare, căști etc).

Ce se întâmplă cu deșeurile aduse la recipient?

Deșeurile aduse la recipientul dedicat vor ajunge pe fluxul reciclării. Astfel, clienții JYSK pot transforma o simpla vizită la magazinul JYSK într-o faptă ce contribuie la protecția mediului înconjurător. Cum se întâmplă asta? Prin predarea deșeurilor electrice și de baterii spre reciclare, materialele periculoase sunt îndepărtate în condiții de siguranță, iar cele care pot fi valorificate ajung materii prime secundare folosite în fabricarea de noi produse. O serie de informații pe această temă sunt disponibile pe www.ecotic.ro, precum și pe paginile de social media ale Organizației ECOTIC, sau pe  www.jysk.ro/colectare-selectiva.

“Nu cred că ne mai putem imagina viața noastră de astăzi fără toate echipamentele electronice pe care le folosim, fără căști, telefoane, încărcătoare sau baterii. Ne ușurează viața, ne ajută să fim conectați, să ne informăm sau să ne distrăm. Dar ce facem cu ele atunci când devin inutilizabile? Tot evoluția tehnologiei ne dă răspunsul, pentru că majoritatea componentelor din care sunt produse echipamentele electrice și bateriile pot fi reciclate. Cu puțin efort din partea noastră, ducând-le la un punct de colectare separată în loc să le aruncăm la coșul de gunoi de acasă, avem două beneficii importante: nu aruncăm substanțe nocive în mediu și, în plus, recuperăm materia primă din care sunt realizate și o reutilizăm pentru fabricarea de noi produse. Păstrați acel bec ars, păstrați acele baterii consumate sau căștile de telefon stricate, țineți-le într-un recipient și, la primul drum până la un magazin, luați-le cu voi și lăsați-le în recipientul special de colectare. Este simplu, dar contează enorm! Fiecare baterie care ajunge în recipientul de colectare, nu în mediu, e un câștig pentru planeta noastră”, spune Raluca Dascălu, Communications Manager JYSK România.    

„JYSK este un exemplu demn de urmat de implicare în inițiative de conștientizare a unui comportament responsabil față de mediu și implicit față de resurse. Împreună cu Raluca am identificat mesajele și cele mai eficiente metode de comunicare pentru a le transmite. Mulțumim pentru parteneriat, împreună facem pași importanți pentru un mediu curat!Ema Cumpătă, Coordonator Comunicare ECOTIC.

ECOTIC a pus la dispoziția publicului larg și un număr dedicat de call center, 021 9641, unde cetățenii pot identifica soluțiile pe care le au la dispoziție pentru predarea deșeurilor electrice și de baterii.

 

Etichetat cu: , , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)