31 de echipe vor acționa, în fiecare cartier al municipiului Craiova, la punctele de colectare separată a deșeurilor

Publicat în Dolj acum 9 luni

pubele31 de echipe vor acționa, în fiecare cartier al municipiului Craiova, la punctele de colectare separată a deșeurilor, pentru a informa cetățenii cu privire la modul corect de separare a gunoiului. Trei săptămâni va dura această campanie, după care autoritățile vor aplica amenzi în cazul celor care nu respectă regulile. 

Potrivit viceprimarului Craiovei, Aurelia Filip, echipele de informare vor fi prezente timp de trei zile, în fiecare cartier.

„Astfel vor fi întâlniți mulți cetățeni și se vor oferi informații, acolo unde situația o impune. Este păcat să dăm amenzi pentru că nu reușim să colectăm separat deșeurile. După cele trei săptămâni, cât va dura campania de informare, vom aplica și amenzi. Sunt măsuri drastice, așa este, dar situația ne obligă să le luăm pentru că altfel vom plăti sancțiuni date de Uniunea Europeană și nu ne dorim acest lucru”, a explicat viceprimarul Craiovei.

La rândul său, managerul Iridex, Marius Daniel Talapin, a menționat că acționând corect, în acest sens, cetățeanul va avea atât un avantaj financiar(tarif care nu crește din cauza amenzilor), cât și unul social, întrucât, spune acesta, un oraș curat înseamnă un mediu sănătos și implicit cetățeni sănătoși.

Adela Plăcintescu, director ADI ECODOLJ, a precizat că au făcut deja un bilanț al acestei acțiuni de colectare separată a gunoiului și că au crescut cantitățile de deșeuri reciclabile, dar nu suficient pentru atingerea obiectivului.

Unul dintre factori este, potrivit conducerii ADI ECODOLJ, populația, faptul că încă nu se face o colectare separată a gunoiului.

via CraiovaForum

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)