5 sfaturi pentru separarea deseurilor și reciclare

Publicat în Recomandari acum 3 ani

containereDaca vrem sa vedem schimbari pe planeta, nimic mai bun decat sa le incepem noi insine. Separarea deseurilor pentru reciclarea ulterioara este o sarcina fundamentala pentru a ajuta la o planeta mai curata si la ingrijirea resurselor naturale.

In ultima vreme, s-a pus mult accent pe importanta separarii gunoiului de casa. Multi oameni respecta cu strictete aceste indicatii. Pe de alta parte, altii au probleme sa o faca.

Majoritatea pretinde lipsa de informatii pentru a nu respecta aceasta obligatie. Prin urmare, va spunem tot ce trebuie sa stiti despre asta.

Intelegem prin gunoaie toate acele elemente pe care nu le mai folosim. Lipsa lor de valoare economica sau productiva le face dispensabile, de aceea, se decide aruncarea lor in cos.

Din fericire, practicile precum arderea gunoiului sunt respinse din cauza efectelor lor ireparabile asupra mediului. In mod progresiv, acestea au fost inlocuite cu practici mai ecologice, cum ar fi reciclarea.

Prima veriga din acest lant sunt consumatorii; adica fiecare dintre noi. Suntem cu totii responsabili de demararea acestui proces de tratare a deseurilor pentru tratarea ulterioara. Daca doriti sa aflati mai multe despre cum sa aplicati acest proces acasa, acest articol va va ajuta.

De ce este important sa separati gunoiul?

Pe langa faptul ca este o obligatie pentru locuitorii multor orase din intreaga lume, separarea gunoiului are mai multe beneficii. Aici va spunem cateva dintre ele:

Economisirea resurselor regenerabile si neregenerabile: ambele tipuri sunt utilizate in productia industriala. Reciclarea articolelor de ambele feluri ofera timp pentru ca natura sa le inlocuiasca, daca este posibil.

Emisii mai reduse de gaze: acest lucru are un impact pozitiv asupra incalzirii globale si asupra schimbarilor climatice. Daca companiile ar produce mai multe articole reciclate, ar folosi mai putina energie. Aceasta se obtine in principal prin arderea petrolului, carbunelui si gazului.

Reducere remarcabila a costurilor: economiile sunt o consecinta directa a reciclarii. Aceasta include costurile cu apa si combustibil pentru transport.

Sfaturi pentru separarea gunoiului

Dupa cum subliniaza paginile oficiale ale diferitelor municipalitati si provincii, separarea deseurilor este o sarcina nedelegabila a cetatenilor. Cu toate acestea, de multe ori nu sunt furnizate informatiile necesare pentru ca acest lucru sa fie realizat corect.

Hartie si carton : ambalaje din carton, ziare, reviste etc.

Sticla : aceasta categorie include sticle, borcane.

Plastic: peturi si sticle reciclabile

Pe de alta parte, exista si multe orase care le spun locuitorilor sa-si distribuie gunoiul in doua grupuri mari.

In primul rand, deseuri organice sau umede, care includ resturi alimentare. alte produse. In contrapartida cu acestea, exista produse anorganice sau uscate, care includ tot felul de recipiente, recipiente si ambalaje, printre altele.

Acum, realitatea arata ca multi oameni refuza sa aiba trei sau patru cosuri de gunoi acasa pentru a separa gunoiul conform instructiunilor. In aceste cazuri, este recomandabil sa urmati urmatoarele sfaturi.

  1. In bucatarie

Pentru a nu avea patru cosuri diferite, puteti aseza doua in bucataria dvs.:

Unul pentru deseurile organice.
Altul pentru anorganice.
Astfel, puteti arunca deseurile alimentare si ambalajele intr-un mod practic.

  1. Cosuri alternative

Mana in mana cu cele de mai sus, puteti pune un cos in baie pentru deseuri precum hartie igienica, servetele, scutece de unica folosinta sau prosoape umede. Adaugati si altul in curte pentru sticlele de sticla.

  1. Duceti alte tipuri de articole la un punct de reciclare

Toate orasele au un loc unde se primesc alte tipuri de articole greu de aruncat. Aici putem include:

  • Baterii auto, motociclete, computere si mobile. Toate contin elemente poluante precum plumbul, nichelul si cadmiul.
  • Medicamente. Unele farmacii le accepta. Este o obligatie ca acestea sa fie eliminate in mod controlat.
  • Baterii. Este un caz similar cu cel al bateriilor.
  • Razele X. Argintul poate fi extras din farfurii.
  • Vopsele, aerosoli, insecticide, lichide de frana, cartuse de cerneala. Aceste tipuri de elemente contin materiale toxice.
  • Dispozitive electrice si electronice.
  1. Colaboreaza de la locul tau

Pe langa toate cele de mai sus, putem colabora si la ingrijirea planetei cu mici gesturi. Ce sunt acestea? Folositi recipiente si cupe din ceramica si nu din plastic, cumparati materiale reciclate, folositi ambalaje regenerabile, folositi hartia in mod responsabil, folositi baterii reincarcabile si refolositi obiecte, printre altele.

via Realitatea Românească

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)