5 sfaturi despre cum prevenim generarea de deșeuri

Publicat în Recomandari acum 2 ani

Fie ca recunoastem sau nu, deciziile pe care le luam zilnic au un impact asupra planetei.

Problema prevenirii generarii de deseuri este destul de greu de solutionat la nivel global pentru ca nu putem influenta deciziile oamenilor, insa la nivel individual putem adopta anumite masuri pentru a reduce cantitatea de deseuri. Mai putine deseuri generate inseamna mai putina poluare si mai multa curatenie pe strazi, in paduri sau in alte spatii publice. Mai multa reciclarea inseamna mai putine deseuri depozitate la rampa de gunoi.

Reprezenanții Polaris M Holding au cinci sfaturi despre cum prevenim generarea de deșeuri.

 1. Evita sa cumperi articole din plastic de unica folosinta. Investeste in articole 𝗿𝗲𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 precum: o sticla de apa, o cana de cafea, sacosa de cumparaturi, recipiente pentru mancare.
 2. Gandeste-te de doua inainte de a achitiona un produs. Traim in era consumerismului, si in fiecare zi gasim produse ”la reducere” si, astfel, avem tendinta de a cumpara chiar daca nu avem nevoie.
 3. 𝗥𝗲𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗲𝗮𝘇𝗮 produsele, ofera-le o noua destinatie.
  De ex: – transforma o o pereche de blugi cu ajutorul accesoriilor;
  -un borcan din sticla poate fi transformat intr-o vaza;
  -un Pet poate deveni un recipient din care se hranesc pasarile. Si exemplele pot continua.
 4. 𝗖𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮 𝘀𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁 deseurile si depoziteaza-le in locuri special amenajate. Colectezi separat si deseurile se tranforma in obiecte noi, astfel se economisesc resursele necesare productiei unui obiect nou.
 5. Evita sa cumperi cantitati mari de produse alimentare pe care stii ca nu le vei consuma. In acest mod eviti ca aceste alimente sa se transforme in deseuri.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)