Brașovenii vor putea merge la Teatru sau la Operă cu PET-uri, doze sau sticle goale

Publicat în Braşov acum 3 ani

peturiLuna viitoare, în cadrul Forumului Orașelor Verzi, brașovenii care vor trece prin Livada Poștei vor putea să arunce PET-urile, dozele sau sticlele goale într-un automat care le va elibera un tichet pentru fiecare ambalaj reciclat. După ce vor strânge zece astfel de tichete, ei le vor putea preschimba într-un bilet RATBV. Primăria Brașov se așteaptă ca în perioada formului să elibereze aproximativ 1.000 de bilete RATBV, ceea ce înseamnă peste 10.000 de ambalaje reciclate cu ajutorul automatului care va fi amplasat în Livada Poștei pentru că „doar de acoplo se vor putea ridica biletele de transport în comun”.

Nicoleta Cîrjan, consiliera primarului Allen Coliban și coordonatorul FOV, spune că pe viitor Primăria se gândește să achiziționeze mai multe astfel de automate și să extindă gama de beneficii pe care să le ofere brașovenilor care reciclează cele trei tipuri de ambalaje. „Ne gândim să oferim intrări la Teatrul Sică Alexandrescu, la Operă, la Filarmonică sau chiare la Zoo. Practic vor exista City Card-uri care vor fi alimentate cu puncte pentru fiecare ambalaj reciclat, iar la un anumit număr de puncte cetățenii vor putea să își achiziționeze cu acest card un bilet la teatru sau la operă”, ne-a declarat Nicoleta Cîrjan.

Brașovul vrea să devină centru european al dezbaterilor de mediu

Reamintim că Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să transforme Brașovul în capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu.

Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice (9-11 septembrie 2021), activități inițiate de municipalitate, împreună cu partenerii instituționali și comerciali, pentru promovarea acțiunilor verzi (6-12 septembrie 2021), și activități de educare, informare și conștientizare, derulate de ONG-uri și finanțate cu sprijinul municipalității prin Ghidul de finanțare FOV.

Teme principale ale conferinței internaționale vor fi: Mobilitate și transport alternativ, Managementul deșeurilor, Gestionarea spațiilor verzi și reconversia urbană, Calitatea aerului, Oportunități de finanțare nerambursabilă prin Green Deal și alte mecanisme.

Evenimente pe teme de mediu

Publicul țintă principal al conferinței este format din 200 de reprezentanți ai autorităților locale și naționale din România (primari, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni, funcționari publici din compartimente de mediu și fonduri europene), care doresc să învețe cum să abordeze tema sustenabilității în comunitățile lor, de la specialiști români și străini care le vor oferi exemple de bune practici testate deja în alte orașe din România sau din alte țări ale Europei.

Pe de altă parte, pentru brașoveni și chiar turiști, în săptămâna 6-12 septembrie,  în diferite locuri din Brașov vor avea loc evenimente pe teme de mediu, organizate fie de către ONG-urile care au aplicat la finanțarea nerambursabilă oferită de municipalitate în acest sens, fie de către partenerii municipalității.

via BizBrașov

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)