Calculatoarele și toate echipamentele IT pot fi recondiționate și donate copiilor și școlilor din medii vulnerabile. Află cum!

Publicat în Recomandari acum 2 ani

imageScapă de calculatoarele, monitoarele, tastaturile și toate echipamentele IT pe care le ai acasă și nu le mai folosești. Adu-le în locațiile Petrom de mai jos sau la sediul Asociației Ateliere Fără Frontiere, unde vor fi recondiționate și donate copiilor și școlilor din medii vulnerabile.
OMV Petrom și Asociația Ateliere Fără Frontiere continuă campania „E-COLECȚIA de fapte bune” prin platforma educlick.ro, prin care colectează laptopurile și calculatoarele uzate pentru a le recondiționa și dona ulterior școlilor și copiilor din mediile vulnerabile ale României.

Cu această campanie, ne propunem să colectăm cât mai multe laptopuri și calculatoare, pe care mai apoi le recondiționăm și donăm școlilor care nu au calculatoare suficiente sau deloc pentru orele de informatică, sau copiilor care încă învață de acasă și nu au un calculator ce poate face față orelor online.
Începând de sâmbătă, 28 mai, timp de 4 săptămâni, până pe 22 iunie, toți cei din București și Ploiești care au acasă un calculator sau un laptop pe care nu îl mai folosesc îl pot aduce în zonele amenajate pentru colectare din benzinăriile Petrom, urmând ca acestea să fie recondiționate și dăruite copiilor din 100 de școli, aflate în 36 de județe din România.

Cei din alte orașe care doresc să doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT, către sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

Toți cei care își doresc să contribuie la această inițiativă, pot găsi mașina Ateliere Fără Frontiere în parcările locațiilor de mai jos.

Punctele de colectare sunt următoarele:

Stațiile Petrom, orele 16:00 – 19:30:

Vineri, 28 mai – Șoseaua Vestului 9D, Municipiul Ploiești, județul Prahova

Marți, 8 iunie – B-dul Constantin Brâncoveanu 16A, București, Sectorul 4

Vineri, 18 iunie – Șos. București-Ploiești 2, București, Sector 1

Marți, 22 iunie – Strada Sibiu 5A, București, Sectorul 6

Sediul Ateliere Fără Frontiere, orele 8:00 – 16:30:

Locație permanentă – Luni-Vineri – Șos. Olteniței 105, București, sector 4, (în incinta INTEC)

Gestionarea deșeurilor electrice și electronice colectate are loc într-un atelier de inserție socio-profesională a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, realizat de Ateliere Fără Frontiere. În cadrul atelierului sunt oferite servicii personalizate de acompaniere socială și consiliere pentru formarea de competențe în vederea integrării pe piața convențională a muncii.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Asociația Ateliere Fără Frontiere este o organizație neguvernamentală, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International Action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Ateliere Fără Frontiere colectează, recondiționează și donează prin platforma educlick.ro calculatoare și alte echipamente IT copiilor din medii vulnerabile, pentru a le asigura accesul la școala online. În 13 ani, colecția de fapte bune numără 20 000 de calculatoare donate către 480 000 de beneficiari.

via Romania Pozitiva

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)