Unde se duc calculatoarele vechi

Publicat în Recomandari acum 7 ani

Ateliere Fără Frontiere România, care se ocupă de recondiţionarea echipamentului informatic vechi, a lansat astăzi o campanie axată pe atragerea atenţiei persoanelor de decizie din companii şi instituţii asupra echipamentelor IT&C uzate. Ateliere Fara Frontiere reconditioneaza echipamente informatice uzate, ajutand persoane defavorizate sa se integreze pe piata muncii.

Împreună cu câțiva dintre partenerii săi Microsoft, Blancco, Ecotic şi Ambasada Olandei, Ateliere Fără Frontiere va derula o campanie de colectare a materialelor IT&C uzate de la companii și instituții și lansarea activității de economie socială, anunţă un comunicat de presă.

Echipamentele informatice vechi pot fi utile pentru organizaţiile non-profit, pentru şcoli, centre de plasament, persoane din categorii sociale defavorizate, potrivit directorului executiv al Ateliere Fără Frontiere, Raluca Gheorlan.

„Lupta împotriva risipei, pentru păstrarea mediului curat, constituie o activitate economică pentru inserția socio-profesionala a persoanelor care se află în mare dificultate. În același timp, prin aceasta inițiativă răspundem unei nevoi a comunității: accesul la unealta informatică ca factor de educație și integrare”, a mai spus aceasta.

Recondiţionare

În cadrul atelierului de inserţiune, echipamentele sunt testate şi recondiţionate, fiind destinate proiectelor sociale. Computerele care au cel puţin caracteristicile minime Pentium IV, 256 MB, 20GB sunt recondiţionate prin ştergerea datelor de pe hard disk cu ajutorul soft-ului Blancco.

Următorul pas il reprezintă instalarea Windows XP şi Microsoft Office pe baza certificării Microsoft Authorised Refurbisher (daca nu îndeplinesc aceste carateristici, calculatoarele sunt reciclate conform normelor europene). Odată recondiționate, computerele ajung la ONG-uri care desfășoară proiecte pentru dezvoltarea comunităților locale.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a deschis în 2009 în parteneriat cu Samusocial din România, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de inserţiune socioprofesională şi pentru combaterea excluziunii, care oferă persoanelor în mare dificultate un loc de muncă ca rampă de lansare pentru angajarea pe piaţa muncii şi o acompaniere individualizată: consiliere, orientare, formare/calificare şi medierea angajării pe piaţa muncii.

Etichetat cu:

16 comentarii
 • biserca moisici spune:

  am calculatoare vechi si nu stiu ce sa fac cu ele vreau sa scap si nu stiu cum

 • Alin spune:

  In ce localitate?

 • Leman spune:

  Am un monitor si unitate centrala si vreau sa le donez ONG sau scoala, sa reciclez si nu stiu unde. Sunt din Constanta.

 • Ervin spune:

  Am si eu un calculator, monitor, imprimanta si cateva telefoane.. cum as putea scapa de ele?

 • constantin elena spune:

  Buna ziua ,am doua calculatoare si doresc cum reciclarea lor!!! cum procedez???sun in orasul Calarasi

 • URSACHE ION spune:

  Am 20 buc calculatoare complete model vechi. sunt din localitatea Oteleni , comuna Oteleni judetul Iasi URSACHE ION ( MUC )

 • SC AGEXIM MOTOR SA PITESTI spune:

  Calculator functional=2 buc;
  Monitor functional=2 buc;
  Imprimanta functionala 1 buc.

 • Silvia spune:

  Eu nu ma simt ok sa donez unui ong un calculator care chiar e de rahat! Adica am un calculator foarte prost, care nu are suficient spatiu nici macar pt windows update inca de la inceput, am vrut sa instalez card ssd pe el ca sa mearga ok dar nu a functionat, are momente cand nu recunoaste cardul, in fine… este un fiasco! firma myria – cred ca romaneasca 🙁 Deci as vrea sa il pot arunca undeva „safe”, la fel cum ducem bateriile la unele supermarket-uri.. nu sa il donez. Unde il pot duce?

 • razvan spune:

  Cumpar: calulatoare stricate rami placa de baza telefoane stricate monitor etc . detali pe facebook

  https://www.facebook.com/razvan.ndaw

 • Abraham Teodora spune:

  Bună ziua, am un calculator vechi si doua monitoare. As vrea sa scap de ele. Ma puteți ajuta?

 • Abraham Teodora spune:

  Am doua monitoare vechi si un calculator. Ma puteți ajuta sa scap de ele? Calculator este funcționabil, dar foarte vechi, la fel si monitoarele

 • Draguta Caprita spune:

  Am un calculator Davio 200/ monitor plasma, imprimanta IMP3920 tastatura, achizitionate de la Altex in sept. 2005, unde se pot duce ? Locuiersc in Piatra Neamt

 • Cercearu Marcel spune:

  Am calculatoare vechi si nu stiu ce sa fac cu ele. Sunt din Galati.

 • Cercelaru Marcel spune:

  Am calculatoare vechi si nu stiu ce sa fac cu ele. Sunt din Galati.

 • Baciu Stefan spune:

  Am calculatoare imprimante etc. vreau sa le dau la reciclare

 • Teodor Lazar spune:

  Cumpar calculator Davio, functional, din noiembrie 2005

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)