Unde se duc calculatoarele vechi

Publicat în Recomandari acum 9 ani

Ateliere Fără Frontiere România, care se ocupă de recondiţionarea echipamentului informatic vechi, a lansat astăzi o campanie axată pe atragerea atenţiei persoanelor de decizie din companii şi instituţii asupra echipamentelor IT&C uzate. Ateliere Fara Frontiere reconditioneaza echipamente informatice uzate, ajutand persoane defavorizate sa se integreze pe piata muncii.

Împreună cu câțiva dintre partenerii săi Microsoft, Blancco, Ecotic şi Ambasada Olandei, Ateliere Fără Frontiere va derula o campanie de colectare a materialelor IT&C uzate de la companii și instituții și lansarea activității de economie socială, anunţă un comunicat de presă.

Echipamentele informatice vechi pot fi utile pentru organizaţiile non-profit, pentru şcoli, centre de plasament, persoane din categorii sociale defavorizate, potrivit directorului executiv al Ateliere Fără Frontiere, Raluca Gheorlan.

„Lupta împotriva risipei, pentru păstrarea mediului curat, constituie o activitate economică pentru inserția socio-profesionala a persoanelor care se află în mare dificultate. În același timp, prin aceasta inițiativă răspundem unei nevoi a comunității: accesul la unealta informatică ca factor de educație și integrare”, a mai spus aceasta.

Recondiţionare

În cadrul atelierului de inserţiune, echipamentele sunt testate şi recondiţionate, fiind destinate proiectelor sociale. Computerele care au cel puţin caracteristicile minime Pentium IV, 256 MB, 20GB sunt recondiţionate prin ştergerea datelor de pe hard disk cu ajutorul soft-ului Blancco.

Următorul pas il reprezintă instalarea Windows XP şi Microsoft Office pe baza certificării Microsoft Authorised Refurbisher (daca nu îndeplinesc aceste carateristici, calculatoarele sunt reciclate conform normelor europene). Odată recondiționate, computerele ajung la ONG-uri care desfășoară proiecte pentru dezvoltarea comunităților locale.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a deschis în 2009 în parteneriat cu Samusocial din România, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de inserţiune socioprofesională şi pentru combaterea excluziunii, care oferă persoanelor în mare dificultate un loc de muncă ca rampă de lansare pentru angajarea pe piaţa muncii şi o acompaniere individualizată: consiliere, orientare, formare/calificare şi medierea angajării pe piaţa muncii.

Etichetat cu:

20 comentarii
Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)