Caransebeșul investește constant într-un sistem inovativ de platforme subterane de colectare inteligentă a deșeurilor

Publicat în Caraş-Severin acum 2 ani

pubele subterane caransebesAdministrația municipiului investește constant într-un sistem inovativ de platforme subterane de colectare inteligentă a deșeurilor. O nouă platformă de acest tip a fost montată de curând.

Platformele subterane de colectare a deșeurilor dispun de 4 coșuri de inserție din inox, aflate la suprafață, iar containerele de gunoi sunt poziționate în subteran. Containerele ies la suprafață prin intermediul unui sistem hidraulic doar în momentul în care mașina de gunoi vine să le golească.

Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a resturilor menajere și pentru deșeuri din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă.

„Noua platformă este poziționată pe Aleea Bujorului, mai sunt două bugetate și urmează să semnăm contractul pentru ele. Cel mai probabil una din platforme va fi poziționată în Piața Gugulanilor, un loc destul de sensibil din punct de vedere al depozitării deșeurilor. Prin acest sistem se păstrează curățenia și se elimină mirosul în zona în care se aruncă deșeurile, iar gunoiul este colectat de operatorul de salubritate prin ridicarea containerelor cu o instalație hidraulică, la nivelul solului. Mai exact, deșeurile menajere sunt depozitate sub pământ, igienic și fără să ocupe spațiu. După o analiză făcută de administrația Transal Urbis, operatorul nostru de salubritate, acest tip nou de platforme reprezintă o variantă fiabilă și eficientă, așadar, pe viitor, avem în vedere înlocuirea cât mai multor containere de tip vechi.”, declară primarul Felix Borcean.

via Express de Banat

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)