Ce facem cu tonerele de imprimante uzate?

Publicat în Neamţ acum 3 ani

cartuse imprimanta reciclateStatisticile realizate în ultimul deceniu arată că achiziționăm multe dispozitive electronice, dar şi faptul că aruncă la fel de multe.

Poluarea generată de echipamente defecte, consumabilele acestora şi bateriile lor este o problemă la care multe dintre asociațiile care se ocupă de protecţia mediului, dar şi autoritățile încearcă să găsească soluții. În rândurile următoare ne vor concentra atenția asupra deşeurilor generate de imprimante și sisteme multifuncţionale: toner imprimanta şi cartuş defecte. Ce facem cu aceste reziduuri? Cu siguranță aruncarea lor la coșul de gunoi nu este o soluție prietenoasă cu natura. Trebuie să recunoaştem că mulţi, din neglijență sau din neștiință au obiceiul de a arunca la gunoi, astfel de obiecte. Greșit! Ne atrag atenția activiștii de mediu! Aceste resturi au impact nefast asupra planetei, de aceea trebuie luate măsuri. Locul lor nu este în groapă de gunoi sau în natură!

Centre de reciclare pentru tonere şi cartuşe de imprimantă
Trebuie precizat că consumabilele imprimantelor uzate sunt încadrate în categoria deşeurilor problematice. Deci acestea trebuie aduse în centre speciale de reciclare. Fie că vorbim de Samsung tonere, Canon Tonere, Epson cartuşe, HP tonere, toate trebuie aduse în centre de reciclare speciale. De obicei, furnizorii de consumabile pentru imprimante au amenajate astfel de zone speciale. Şi cei care desfășoară activitatea online pot oferi servicii de preluare a deşeurilor generate de tonere şi cartuşe.

Curtea de colectare a deșeurilor electrice
În orice mare municipiu exista cel puţin un centru de tip curte de colectare a deşeurilor electrice. Aceste formațiuni sunt obligate conform legii să deţină şi centru special (recipiente, containere) pentru colectarea acestor tipuri de resturi.

Centre speciale de încărcare a cartuşelor
Există numeroase centre de încărcare a cartuşelor şi a tonerelor. Mulți nu știu, dar pe lângă serviciile de reîncărcare, remanufacturare şi resetare a consumabilelor asigură şi colectarea corectă a recipientelor de cartuşe şi tonere uzate.

Centrele de tipul mall
În marile mall-uri există în anumite secţiuni zone speciale de reciclare a bateriilor uzate, a cartuşelor şi a tonerelor nefolositoare.

via Ziar de Piatra Neamț

Etichetat cu: , ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)