Cetățenii Bârladului sunt rugați să se implice activ în stoparea abandonului deșeurilor pe domeniul public

Publicat în Recomandari acum 2 ani

Bârlădenii care vor fi prinși că depozitează ori abandonează deșeurile pe domeniul public vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 500 – 1.500 lei. În cazul persoanelor juridice, sancțiunile sunt cuprinse între 1.500 – 2.500 lei.

După ce, în cursul lunii trecute, funcționarii din Primăria Bârlad au identificat mai multe zone înființate abuziv în care erau depozitate deșeuri de cetățenii de la periferia orașului, edilii fac un anunț important: depozitarea sau aruncarea deșeurilor pe domeniul public al Bârladului este strict interzisă și se sancționează!

„Abandonarea și depozitarea deșeurilor pe domeniul public este încă o practică des întâlnită la periferia cartierelor de locuit, unde unii cetățeni preferă să abandoneze, în mod ilegal, deșeurile pe care le produc. Începând cu data de 25 februarie 2021, responsabilul de mediu din cadrul Serviciului de Gospodărie Comunală a identificat toate zonele cu depozite de deșeuri înființate abuziv pe raza UAT Bârlad, iar din 27 februarie, operatorul de salubritate a început acțiunile de ecologizare a domeniului public contaminat cu deșeuri. Între 27 februarie – 3 martie, acțiunile de ecologizare au vizat următoarele locații: malul drept al Râului Bârlad (capătul străzii Alexandru Vlahuță) și capătul de est al străzii Alexandru Vlahuță (zona «Tăbăcărie»). Acțiuni similare de ecologizare vor continua și în perioada următoare și vor viza zona de Vest a cartierului Deal II, deasupra Cimitirului «Eternitatea»”, au precizat reprezentanții primăriei.

Potrivit acestora, zonele ecologizate vor fi monitorizate permanent de către agenții Poliției Locale Bârlad, în vederea identificării și sancționării persoanelor care nu depozitează controlat deșeurile rezultate din gospodărie. Conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 336/2017, pentru abaterile constatate se vor aplica următoarele sancțiuni:

– amenzi persoane fizice: 500 – 1.500 lei;

– amenzi persoane juridice: 1.500 – 2500 lei.

„Informăm, totodată, cetățenii Bârladului că au obligația să predea deșeurile la operatorii de salubritate de pe raza localității, astfel: • deșeurile menajere se colectează o dată pe săptămână, de către operatorul SC Urbana SA; • deșeurile reciclabile se colectează o dată la două săptămâni, de către SC Urbana SA; • deșeurile vegetale se ridică o dată pe săptămână, de către SC CUP SA; • deșeurile inerte se ridică pe bază de comandă, contracost, de către SC CUP SA / SC Urbana SA. Pentru sesizări sau comenzi: • telefon SC CUP SA – 0235/422.162 (responsabil colectare deșeuri vegetale și inerte Gheciu Gheorghe – 0751.070.805); • telefon SC Urbana SA – 0235/709.392 și 0765.666.932. Rugăm cetățenii Bârladului să se implice activ în stoparea poluării mediului, prin anunțarea Poliției Locale, la numerele de telefon 0335/408.707, 0335/408.708 și 0335/408.409, atunci când observă persoane sau autovehicule care abandonează deșeuri de orice natură pe domeniul public sau privat al municipiului. Vă mulțumim!”, mai precizează reprezentanții primăriei.

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)