Sighetenii sunt rugați să colecteze separat “măcar deșeurile de sticlă”

Publicat în Maramureş acum 3 ani

Reprezentanții societății de salubrizare din Sighetu Marmației fac apel la cetățeni să colecteze selectiv măcar deșeurile de sticlă. Aceștia spun că sticla colectată selectiv ar reduce costurile pentru transportarea gunoiului menajer la Oradea.

În cartierele de blocuri lângă pubelele pentru gunoiul menajer au fost puse și igluuri pentru colectarea selectivă a gunoiului. Sticla poate fi depozitată în tomberonul verde, pentru astfel de deșeuri.

Centre de colectare deşeuri în județul Maramureș

”Toată lumea știe că trecem printr-o perioadă foarte grea în ceea ce privește colectarea deșeurilor de pe raza municipiului Sighetu Marmației din cauza faptului că rampa Teplița a fost închisă din 21 decembrie. Pe această cale vreau să apelez la simțul civic al sighetenilor, în perioada aceasta este foarte important ca toți cetățenii municipiului Sighetu Marmației, mă refer la cei din zona cartierelor de blocuri, să încerce să colecteze cât mai mult din fracția umedă, adică din gunoiul menajer și aici mă refer în special la deșeurile din sticlă. Îi rog pe sigheteni să depoziteze sticla în acele containere de culoare verde, tip igluu care sunt depozitate lângă containerele de deșeuri menajere. Dacă vom reuși să selectăm în special sticla este foarte important pentru că putem diminua costurile, deoarece transportarea acestor deșeuri la Oradea, după cum știți, necesită plata lor atât la depozitare cât și la transport, sticla este un deșeu greu și atunci putem diminua costul atât la cetățeni cât și costurile pe care Herodot le suportă pentru transportul și depozitarea acestor deșeuri la Oradea”, a explicat Ovidiu Șuștic, directorul societății de salubrizare din Sighetu Marmației.

De asemenea, selectarea sticlei și depozitarea acesteia în containerele dedicate ei vor ajuta și la îmbunătățirea fluxului de colectare a gunoiului de pe raza orașului, spun reprezentanții societății de salubrizare.

”Odată ce vom termina cu curățenia pe care o facem acuma și vom intra într-un ritm normal de colectare pe raza municipiului, mă refer în zonele de blocuri, vom putea să colectăm în scurt timp și la persoanele fizice în zonele de case pentru că acolo suntem deficitari, am rămas în urmă în unele zone, am rămas în urmă chiar cu 3 săptămâni. S-a găsit această soluție cu Oradea, vom merge în continuare, fiind singura soluție viabilă în acest moment transportarea deșeurilor la Oradea. Facem tot posibiliul să colectăm toate deșeurile din oraș. Făcând această pauză de aproximativ o săptămână în care nu s-a ridicat din zona cartierelor, vă dați seama că și cantitatea gunoaielor este enormă, încercăm să debarasăm aceste zone ale cartierelor unde întradevăr omul nu are unde să își depoziteze gunoiul, nu exită o altă variantă de depozitare. Facem apel către cetățenii care stau la case să își depoziteze deșeurile undeva până le vom ridica. Eu sper ca de săptămâna viitoare să începem”, a adăugat directorul societății de salubrizare din Sighetu Marmației.

Ovidiu Șuștic a mai precizat că și pentru cetățenii care locuiesc la case va fi o zi în care se va colecta sticla. Data la care se vor coelcta deșeurile din sticlă va fi anunțată din timp de societatea de salubrizare.

via Maramedia

Vezi punctele de colectare administrate de

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)