Cetăţenii comunei Şuşani sunt încurajaţi că colecteze separat deşeurile din propriile gospodării

Publicat în Vâlcea acum 3 ani

Cetăţenii comunei Şuşani sunt încurajaţi că colecteze selectiv deşeurile din propriile gospodării, separând hârtia, cartonul, sticla, metalul, plasticul, deşeurile reziduale şi cele biodegradabile.

Primarul localităţii, Daniel Tudor, spune că această regulă de colectare separată a deşeurilor reciclabile în localitate se va implementa treptat şi cu înţelegere din partea cetăţenilor. Este convins că rezultatele nu vor întârzia să apară, deşi are multe de făcut în acest sens.

Este vorba despre un efort comun pe care administraţia publică locală îl va face împreună cu firma de colectare, dar mai ales împreună cu populaţia. „Vom încuraja cetăţenii să predea în mod selectiv deşeurile, şi asta pentru că una dintre cele mai acute probleme este legată de protecţia mediului, reprezentată de generarea deşeurilor în cantităţi mari şi gestiunea necorespunzătoare a acestora. Se va separa hârtia, cartonul, sticla, metalul, plasticul, deşeurile reziduale şi cele biodegradabile.

Centre de colectare deşeuri în județul Vâlcea

Prin urmare, o importanţă deosebită se va acordă la Şuşani colectării selective, fiind o obligaţie şi o datorie a noastră, a tuturor. În acest sens am contactat o altă firmă de colectare a deşeurilor pentru că la Şuşani s-a reziliat contractul cu firma care a făcut până acum acest serviciu. Aceasta este singura problemă a localităţii, colectarea gunoiului separat, pe categorii. Oamenii vor trebui să înţeleagă această obligativitate, a colectării selective a gunoiului, este nevoie de un efort colectiv. Vom merge din poartă în poartă şi ne vom implica în această acţiune. Voi lua o hotărâre de Consiliul Local chiar spre sfârşitul acestei luni, în aşa fel încât gunoiul să fie colectat selectiv”, spune primarul comunei Şuşani, Daniel Tudor.

Primarul este convins că fiecare localnic va înţelege şi se va implica în această acţiune, iar primăvara lui 2021 va găsi Şuşaniul mai curat ca niciodată. „Şi noi suntem prinşi în acest masterplan al judeţului cu extinderi la reţeaua de apă şi canalizare, care bate pasul de ani buni. Dacă legea ne permitea în tot acest timp erau şi alte variante pe care puteam să le abordăm. Primăria avut un alt proiect făcut şi pentru canalizare, dar a trebuit să retragă proiectul fiindcă localitatea era prinsă în acest masterplan şi nu avea voie să fie inclusă în două programe. Sper ca de data aceasta să se realizeze ce au promis”, mai spune primarul.

via Impact Real

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)