Sătmărenii, mobilizați să colecteze deșeurile separat

Publicat în Satu Mare acum 2 ani

colectareDin grijă pentru mediu și pentru sănătatea celor din jur, sătmărenii sunt mobilizați să colecteze selectiv deșeurile reciclabile! Pentru o mai bună gestionare a deșeurilor care provin de la gospodăriile individuale, vă atenționăm că în sacii galbeni trebuie puse DOAR deșeuri care respectă regulile de colectare selectivă. Astfel, vă rugăm să consultați lista cu deșeurile reciclabile acceptate:

PLASTIC / METAL: Recipientele trebuie să fie clătite, golite de lichid, fără capac și presate pentru a câștiga spațiu. NU: produse combinate din metal și plastic, polistiren din construcții, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanți sau alte substanțe chimice periculoase, deșeuri medicale (ex: seringi folosite) ș.a.
HÂRTIE / CARTON: Cartoanele și hârtiile trebuie pliate sau împăturite pentru a câștiga spațiu.

NU: Hârtie și carton ce conțin reziduuri de mâncare, șervețele și hârtie de bucătărie folosite, pahare de carton folosite, hârtie cerată sau înfoliată.

STICLĂ: Recipientele trebuie să fie clătite, golite de lichid REZIDUALE /

NEDIFERENTIATE și fără capac. NU: Oglinzi, geamuri, produse din porțelan, ceramică, cristal/vase rezistente la căldură etc.
Sacii galbeni care nu vor avea un conținut corespunzător și vor avea și alte tipuri de deșeuri NU vor fi ridicați de la gospodării , pentru că nu sunt acceptați la depozitul ecologic Doba.

via Gazeta Nord Vest

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)