Serviciile oferite de ECOTIC – Infrastructură adecvată de colectare DEEE, DBA, becuri și neoane

Publicat în Recomandari acum 3 ani

companii verzi x„Marea majoritate a obligațiilor și responsabilităților pe care le aveți de îndeplinit derivă din legea cadru a deșeurilor 211/2011, și poate cel mai important aspect este acela de a colecta separat, pe de o parte deșeurile reciclabile (hârtie, carton, plastic, sticlă și metal), iar pe de altă parte deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), baterii, becuri și neoane (DBA). O altă responsabilitate pe care o aveți este să țineți gestiunea deșeurilor conform codurilor din HG 856/2002”, au fost câteva dintre responsabilitățile explicate de Daniel MincăBusiness Developer Asociația ECOTIC, în cadrul webinarului cu tema Responsabilitățile companiilor în gestionarea deșeurilor, organizat joi, 15 aprilie.

„După colectarea separată și depozitarea lor aveți următoarea soluție: puteți să identificați un operator economic autorizat care să preia aceste deșeuri și care să poată pune la dispoziție trasabilitatea documentară până la încheierea statutului de deșeu, împreună cu codurile de reciclare, valorificare și eliminare. De ce aveți nevoie de aceste documente de trasabilitate? Deoarece, anual, conform legii 211/2011 art. 49 trebuie să raportați către APM local datele privind gestionarea deșeurilor anului anterior”,  a mai explicat Daniel Mincă.

Servicii oferite de ECOTIC

  • Vă punem la dispoziție cu costuri 0 infrastructură adecvată de colectare DEEE, DBA, becuri și neoane;
  • Vă oferim servicii logistice cu costuri 0 de prelucrare și reciclare;
  • Punem la dispoziție, la cerere, trasabilitatea tuturor deșeurilor predate prin intermediul ECOTIC;
  • Oferim sprijin activ în campaniile interne cu angajații prin materiale informative și infrastructură, astfel încurajăm colectarea de DEEE-uri, DBA și becuri și neoane.

 

Companii Verzi este un program de comunicare și informare dezvoltat de ECOTIC și Oameni și Companii, în cadrul portalului GlobalManager.ro. Programul își propune să dezvolte, în timp, o comunitate de oameni interesați de protecția mediului și, în acest context, de parteneriate pentru îndeplinirea responsabilităților ce le revin în acest domeniu, în comunitățile în care activează.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență și omogenitate în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

GlobalManager.ro este o comunitate dezvoltată de  Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități,  aici.

via Administratie.ro

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)