CJ Bacau reduce cu 46% tariful pentru colectarea deșeurilor reciclabile

Publicat în Bacău acum 3 ani

Vineri, 28 august, a avut loc ultima ședință din această lună a Consiliului Județean Bacău

Unul dintre proiectele cele mai importante pentru comunitatea județului a fost cel privitor la modificarea tarifului pentru colectarea și transportul deșeurilor reciclabile de la populație, operatori economici și instituții publice. Astfel, consilierii județeni au votat, în majoritate, în favoarea scăderii tarifelor pentru colectarea gunoiului reciclabil, ceea ce înseamnă că tariful aplicat acestor servicii urmează să scadă de la 2.654,82 lei/tonă, fară TVA, cât este în prezent, la 1.414,47 lei/tonă.

„Este vorba de o diminuare a acestui tarif cu 46 la sută. Decizia apare ca urmare a implicării tuturor primarilor, dar și a operatorului, de a aduce material reciclabil mai mult. Acesta este trendul și sper că acest efort îl vom duce mai departe, pentru că am aprobat, în ședința CJ de luna trecută, repartizarea, cu acceptul Ministerului Fondurilor Europene, a pubelelor rămase nefolosite, în special pentru material reciclabil, pentru fiecare gospodărie în parte”, a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

„Această reducere de tarif este doar pe perioada alertă sau pe perioada de campanie?, a fost întrebarea cu evidente tonuri ironice venită din partea grupului PNL din cadrul CJ. „Nu are legătură, nici cu una, nici cu alta. Un oraș mai curat însemnă o sortare mai selectivă a gunoiului, mai mult deșeu reciclabil, biodegradabil care poate fi valorificat, aducând niște venituri care se vor regăsi, până la urmă, și în tarif, iar, în perspectivă, poate să mai ducă o scădere”, a conchis Sorin Brașoveanu.

Centre de colectare deşeuri în Județul Bacău

Deseuri colectate in Județul Bacău: 

Via Desteptarea

 

Etichetat cu:

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)