CJ Bihor vrea sa implementeze o aplicatie pentru telefon pentru managementul deșeurilor din județ

Publicat în Bihor acum 3 ani

aplicatie deseuriA.D.I. Ecolect, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, va depune până la sfârșitul lunii martie un proiect pe fonduri europene pentru dezvoltarea unei aplicații integrate pentru managementul deșeurilor din județ.
Proiectul vizează crearea unei platforme digitale integrate care să conțină un ghid corect pentru sortarea deșeurilor, calendarul de colectare din zonă, informații despre centrele și punctele de colectare (orare, prețuri, modul de predare, tipul deșeurilor acceptate: DEEE, baterii, medicamente, ulei, etc) și capacitatea de a raporta deșeurile depozitate ilegal în spațiul public.

„Aplicația va oferi posibilitatea unei comunicări transparente între toți cei implicați în gestionarea deșeurilor din județul nostru. Concret, fiecare bihorean va putea primi pe telefon informații în legătură cu graficul de ridicare a deșeurilor, localizarea centrelor de depozitare și modul corect de colectare selectivă a deșeurilor. Totodată, bihorenii vor putea sesiza locul unde se află depozitate ilegal deșeuri. În prezent nu există niciun program/aplicație sau pagină de web integrată cu toate aceste specificații”, a precizat Mircea Mălan, președintele A.D.I. Ecolect și vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Scopul unei asemenea aplicații este conștientizarea populației în legătură cu sortarea separată și creșterea procentajul deșeurilor reciclate în județul Bihor, întrucât Uniunea Europeană a ridicat ținta națională de colectare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) la 65% pentru anul 2021. Mai mult, posibilitatea de a raporta depozitările ilegale de gunoaie va duce la UN JUDEȚ CURAT, una dintre prioritățile asumate de către Consiliul Județean Bihor.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) în proporție de 98%, iar contribuția A.D.I. Ecolect va fi de 2%. Valoarea investiției va fi de 423.290 de lei, cu TVA inclus.

via Info Oradea

Etichetat cu: ,

Adaugă un comentariu
(obligatoriu)

(obligatoriu)

(obligatoriu)